Marxism cultural

Cristi Tabără către reporterii Recorder: Jurnalistul nu își va confunda niciodată rolul cu cel al procurorului

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cristi Tabără, absolvent de Teologie și jurnalist la TVR, a scris pe Facebook:

Materialul publicat de Recorder nu avea cum să treacă neobservat, fiindcă a respectat întru totul rețeta deja testată a succesului imediat: cameră ascunsă, aer justițiar, sentențiozitate și triumfalism. El a fost deja analizat foarte corect pe acest grup și nu numai.

Ca jurnalist, voi mai adăuga un singur lucru: materialul Recorder păcătuiește grav prin încălcarea principiului deontologic care postulează că jurnalistul nu își va confunda niciodată rolul cu cel al procurorului. Or colegii de la Recorder tocmai asta au făcut.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Departe de a analiza obiectiv ceea ce au pretins că vor investiga, ei au căutat doar să aducă argumente în favoarea tezei prestabilite: Biserica jonglează netransparent cu banii publici. Dar nici măcar asta nu au reușit. În alte investigații s-au descurcat mult mai bine, poate tocmai pentru că au respectat deontologia profesiei.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button