Marşul pentru Viaţă

„Haideți să revenim pe calea mântuirii”: PS Lucian la primul Marș pentru viață de la Caransebeș și al optulea din eparhie

de Redacția Stiripentruviata.ro

Sâmbătă, 25 martie 2023, la Caransebeș a avut loc prima ediție a Marșului pentru viață din această localitate și a opta din eparhie. La programul artistic care a încheiat manifestările a participat și Episcopul Lucian. Ierarhul a vorbit despre modelul Maicii Domnului, care ne călăuzește pe calea mântuirii.

Marșul pentru viață de la Caransebeș, organizat de Centrul Eparhial și de Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte (ATOR-BM), s-a desfășurat între Catedrala „Sf. M. Mc. Gheorghe” și Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”.

Pe esplanada Catedralei Episcopale, un sobor de preoți a rostit câteva rugăciuni, după care au fost prezentate mesajele organizatorilor, ale unor asociații pro-viață, precum și mărturii despre criza de sarcină și frumusețea nașterii de copii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Au participat reprezentanți ai mai multor culte din Caransebeș, autorități județene și locale, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ.

Sâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc prima ediție a Marșului pentru viață de la Caransebeș. Foto. Episcopia Caransebeșuui

Evenimentul s-a încheiat la Casa de cultură „George Suru”, cu un spectacol dedicat mamei creștine, organizat de Sectorul Cultural al Episcopiei Caransebeșului.

Au urcat pe scenă grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului și îndrăgita interpretă de muzică populară Oana Bozga-Pintea.

Între timp, voluntarii ATOR-BM au desfășurat jocuri și activități cu copiii.

În cadrul programului artistic, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian le-a oferit diplome de recunoștință interpretei Oana Bozga și filologului Diandra David, care a susținut o prelegere despre femeia creștină.

Sâmbătă, 25 martie 2023, Episcopul Lucian a participat la programul artistic care a încheiat Marșul pentru viață de la Caransebeș. Foto. Episcopia Caransebeșuui

„Iubiți frați și surori, haideți să-o luăm pe Maica Domnului în inima noastră, în casa și-n familia noastră și s-o rugăm să rămână totdeauna cu noi. Ea este ajutătoarea noastră, mijlocitoarea noastră, este pururea rugătoare pentru întreg neamul omenesc”, a spus ierarhul cu această ocazie.

„Maica Domnului nu numai în vremea aceea pe Golgota a plâns, ci plânge și acum pentru că adeseori noi rătăcim și ne îndepărtăm de evanghelia Fiului ei, evanghelia Mântuitorului Iisus Hristos.”

„Haideți să revenim pe calea mântuirii, pe calea cea bună, haideți s-o rugăm pe Maica Domnului să ne ajute să rămânem toată viața ucenici fideli ai Mântuitorului Hristos, asemenea ucenicul Ioan care a luat-o pe Maica Domnului în casa lui și în inima lui”, a încheiat ierarhul.

Marșurile pentru viață anterioare din eparhia Caransebeșului au fost organizate la Reșița.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață și se organizează de Buna Vestire sau în cea mai apropiată sâmbătă, pentru a sublinia valoarea inestimabilă a oricărui copil, începând din momentul concepției.

Evenimentul celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propune măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button