avortMarşul pentru Viaţă

Guvernul olandez inițiază nou fond pentru finanțarea serviciilor de avort la nivel global

16251986_1260953857316886_1656449797836288626_o
Foto: facebook.com/TheMarchForLife

 

Printre primele acte legislative pe care le-a semnat președintele Trump s-a numărat și reinstaurarea Politicii de la Mexico City, care fusese suspendată de Administrația Obama. Acest act legislativ sistează fondurile publice acordate organizațiilor care oferă servicii de avort la nivel global. Cele mai importante sunt Planned Parenthood International și Marie Stopes International, dar și Fondul ONU pentru Populație va fi afectat, deoarece SUA era un contributor important la finanțarea acestuia.

După numai două zile, Lilliane Ploumen, ministrul olandez pentru comerț exterior și cooperare în vederea dezvoltării, a anunțat stabilirea unui fond internațional cu participarea guvernului său, pentru a finanța aceste organizații. Guvernul olandez este dispus să finanțeze cu 10 milioane de dolari fondul, bani care se vor orienta către oferirea de servicii de avort, prin organizațiile globale menționate, în principal femeilor din țările în curs de dezvoltare. Doamna Ploumen a declarat că aceste servicii contribuie la sănătatea femeilor și a chemat toate guvernele care au idei similare să contribuie și ele la inițiativă cu bani publici din țările lor.

Reuters estimează că va fi nevoie de 600 de milioane de dolari în următorii patru ani pentru a continua activitatea aceasta la fel de susținut ca înainte, când erau finanțate și din bani americani. Ca și guvernele Belgiei și Danemarcei, și cel al Canadei a transmis că ar putea să se alăture inițiativei – deși Canada avea din 2010 o politică de finanțare a îngrijirii maternale (cu excepția serviciilor de avort) pentru femeile din țările sărace.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Țările africane reprezentate la ONU nu privesc în general cu ochi buni astfel de inițiative, iar populația și liderii religioși de pe plan local se împotrivesc încercării guvernelor proprii de a liberaliza avortul la cerere. Iar reinstaurarea de către SUA a Politicii de la Mexico City ar putea da un semnal puternic în sensul susținerii atitudinii lor. Saba Kidanemariam, directoarea reprezentanței etiopiene a Ipas, ONG care furnizează la nivel global servicii de avort, a declarat în 2009 că, după ce senatorul republican american Chris Smith le trimisese autorităților etiopiene o scrisoare, a devenit „greu a-i convinge pe alții de beneficiile unei legi de liberalizare a avortului dacă SUA se împotrivește acesteia”. Kidanemariam mai relata că atunci etiopienii au început să întrebe: „Dacă avortul reprezintă a dezvoltare pozitivă pentru femeile etiopiene, atunci de ce guvernul american nu îl susține?”.

Surse: LifeSiteNews.com, LifeNews.com, C-fam.org

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button