homosexualitate

Guvernul francez retrage legea anti-familie după ce sute de mii de oameni demonstrează la Paris

MPT

de Jeanne Smits, LifeSiteNews, 5 februarie 2014

Pe 3 februarie, guvernul francez a retras un controversat proiect de lege a familiei, amânându-l până la o dată ulterioară anului 2015. Aceasta s-a petrecut a doua zi după ce uriașe demonstrații pro-familie au scos în stradă sute de mii de participanți la Paris și peste 40.000 la Lyon.

hollande
Pe 2 februarie, sute de mii de persoane au participat la un marș în Paris pentru a protesta împotriva unei legi anti-familie propusă de guvernul președintelui Hollande.

Principalul scop la legii era să le ofere statut legal părinților vitregi din familii mixte și să promoveze medierea în procesele de divorț. Și simplificarea divorțului era pe tapet, un raport oficial recomandând ca despărțirile „de comun acord” să se poată face printr-o simplă înregistrare depusă la tribunal.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Retragerea proiectului de lege a fost caracterizat de presa centrală drept o victorie majoră a nou-apărutei mișcări împotriva căsătoriei între persoane de același sex. Neașteptatul succes al protestului Manif pour tous (Manifestația pentru toți) s-a datorat faptului că nimeni nu se aștepta să participe atât de multă lume. Mai ales în contextul în care, cu numai două săptămâni înainte, aproximativ 40.000 de persoane participaseră la Marșul pentru Viață la Paris, iar pe 26 ianuarie alte 20.000 de persoane participaseră la o demonstrație organizată de alte grupuri, printre care și asociații pentru viață care au cerut demisia președintelui François Hollande.

Apropierera alegerilor locale și Europene din martie și, respectiv, mai 2014, care se adaugă la cea mai scăzută cotă de popularitate pentru Hollande, au jucat și ele un rol important în decizia socialiștilor.

Oficialii au crezut că, retrăgând această lege, vor adormi vigilența celor care se opun numeroaselor atacuri ale guvernării Hollande la adresa familiei. Însă retragerea legii nu va fi suficientă. De la instalarea actualului guvern în Franța, s-a legalizat accesul liber și anonim al minorilor la contraceptive, decontarea totală a procedurilor de avort și legalizarea căsătoriilor și adopțiilor homosexuale. Toate aceste măsuri sunt văzute drept o politică virulentă anti-familie.

Cu câteva săptămâni înainte, Adunarea Națională a Franței adoptase Legea Egalității între Femei și Bărbați, care include amendamente ce consideră avortul ca un drept deplin, fără a mai face măcar mențiune despre „suferința” femeii ca temei pentru acesta. Eliminarea mențiunii respective, chiar dacă era depășită în practică, are o valoare simbolică negativă pentru cei care se opun avortului din respect pentru viață. Legea a fost trimisă spre examinare Senatului Francez, și, dacă e adoptată, urmează să-i pedepsească pe cei care împiedică avortul legal împiedicând accesul la informația despre modul de acces la această procedură. Consecințele acestei formulări pot fi grave pentru personalul medical care refuză să performeze procedura pe motive de conștiință și pentru grupurile pro-viață care încearcă să le ajute pe femei să ducă la capăt o sarcină inițial nedorită sau neașteptată.

Totuși, manifestația Manif pour tous din duminica de 2 februarie nu s-a alăturat și Marșului pentru Viață de la Paris, care avusese loc cu două săptămâni înainte, cu toate că o mare parte din participanți au fost prezenți la ambele demonstrații. Mulți au venit special în acest scop din provincii îndepărtate de Capitala franceză, pentru a-și exprima opoziția la distrugerea familiei și a vieților nevinovate.

În schimb, demonstrația de pe 2 februarie a cerut retragerea legii familiei și a protestat la adresa introducerii teoriei de gen în școlile franceze (n.red. – aceasta include, printre altele, manuale care îi familiarizează pe copii cu familiile în care părinții au același sex), au protestat la adresa noilor taxe majorate și a tăierilor de pensii, mai ales în familiile cu mulți membri. Demonstranții și-au mai exprimat opoziția și cu privire la mamele-surogat și la legalizarea procreării asistate medical pentru cuplurile homosexuale. Aceste progrese recente ale științei nu erau incluse în recent-retrasul proiect de lege a familiei, dar La Manif pour tous rămâne vigilentă față de campania în favoarea acestora dusă de grupările LGBT, la care pleacă urechea pe deplin Uniunea Europeană și Consiliul Europei.

Ludovine de la Rochère, Președintele mișcării La Manif pour tous, a spus clar că familiile franceze nu vor permite să li se răpească drepturile de părinți.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button