avort

Guvernul elen va acorda prime de naștere. Biserica Ortodoxă Greacă instituie „Ziua Copilului Nenăscut”

La propunerea a 19 organizații creștine grupate în mișcarea pro-viață Afiste me na zisou („Lăsaţi-mă să trăiesc”), Sfântul sinod al Bisericii Ortodoxe a Greciei a publicat miercuri o circulară prin care a instituit Ziua Copilului Nenăscut.

Aceasta se va celebra în Biserica Ortodoxă Greacă în prima duminică de după Crăciun, deoarece Crăciunul este prin excelență sărbătoarea pro-viață, de întâmpinare cu bucurie a unui Prunc care se naște.

În Grecia, unde avortul la cerere este legal până în a 12-a săptămână de sarcină, se fac aproximativ 300.000 de avorturi la cerere pe an, dintre care 13% sunt avorturi făcute de adolescente, informează AFP, citată de News.ro.

În total, aproape un sfert (22%) dintre grecoaice au făcut cel puțin un avort la cerere, arată Biroul Elen de Statistică (Elstat).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rata de fertilitate în Grecia este de 1,3, mult sub rata de 2,1 care reprezintă o rată de simplă înlocuire a populației, deci aceasta conduce la scădere demografică.

Pentru a stimula natalitatea, noul guvern conservator de la Atena a promis o subvenție de 2.000 de euro pentru fiecare copil născut în Grecia şi de 1.000 de euro pentru fiecare mamă în vârstă de până la 30 de ani.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button