avortcriza de sarcină

„Mă rugam doar să-i aud bătăile inimii”. Un avort medicamentos inversat. Da, se poate!

de Redacția Stiripentruviata.ro

Katelynn a aflat în ziua de Crăciun vestea că este însărcinată. La început, și ea și soțul ei, Patrick, care locuiesc în statul Virginia din SUA, au fost foarte încântați. Au simțit că primesc cel mai frumos dar de Crăciun. Însă, în pofida acestei bucurii și a copilului care avea deja viață și creștea în pântecele lui Katelynn, amândoi au început să aibă îndoieli. Se gândeau că mai au cinci copii și că nu își vor putea permite să mai crească încă un copil, mai ales că erau și într-o perioadă cu probleme financiare.

„Nu știam cum ne vom descurca”, a spus Katelynn. „Să încercăm să hrănim încă un copil era pur și simplu ceva care ne speria. Eu tocmai îmi pierdusem serviciul; el se lupta să-și mențină afacerea. Nu aveam prea multe venituri”.

Într-o zi, Katelyn s-a trezit simțindu-se copleșită

Se îndoia că ar putea avea grijă de acest copil. Patrick i-a spus că o va sprijini în tot ceea ce-și dorește, dar că ar trebui să cântărească bine situația.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

După ce au contactat un furnizor de avorturi din Statele Unite, părinții au mers la o clinică pentru un avort medicamentos: „Am făcut acest pas și ne-am dus foarte repede. M-am gândit că ar fi bine să terminăm odată cu asta, dar nu a fost așa”, a spus Katelynn.

Katelynn a luat mifepristonă, prima dintre cele două pastile de avort din schema avortului medicamentos. Aceasta a blocat producția de progesteron, un hormon produs în corpul femeii pentru a susține sarcina, oprind astfel alimentarea copilului.

Dar Katelynn și Patrick au regretat imediat. „M-am simțit îngrozitor. La fel și ea” a spus Patrick.

Katelynn: „A doua zi am simțit că am făcut o greșeală. Luasem prima pastilă și în inima mea știam că am făcut ceva greșit. M-am trezit la șase dimineața, după ce am stat trează toată noaptea regretând decizia să fac avort”. Patrick dormea, așa că a mers la baie și a început să dea telefoane, încercând să afle ce ar putea să facă.

„Este prea târziu? Pot să fac ceva?” se întreba Katelynn. „Literalmente am căutat pe Google: «Ce trebuie să faci dacă vrei să anulezi un avort?». Și atunci a apărut la rezultate Heartbeat cu linia telefonică de urgență”. Katelynn a sunat la linia telefonică de urgență Abortion Pill Rescue® (APRN) și a vorbit cu o asistentă. Linia telefonică APRN este gestionată de Heartbeat International, cea mai mare rețea de centre de ajutor în sarcină din lume, și este disponibilă 24 de ore din 24. Asistenta medicală care recepționează apelul o direcționează pe apelantă spre cel mai apropiat centru din SUA care are personal medical specializat în procedura de inversare a avortului medicamentos.

Cum de avea Katelynn șanse să își salveze copilul în acel moment?

Un avort medicamentos complet include atât primul medicament, mifepristonă, cât și un al doilea medicament, misoprostol, luat la aproximativ o zi după mifepristonă. Misoprostolul determină ca mama să intre în travaliu și, în majoritatea cazurilor, copilul este expulzat mort.

Șansa lui Katelynn și a copilului era că nu luase a doua pastilă și nu trecuseră mai multe zile de când o luase prima. Dacă o femeie ia prima pastilă de avort, are regrete și acționează suficient de repede după ce a luat prima pastilă, este posibil să își salveze copilul nenăscut cu ajutorul inversării avortului medicamentos.

Procedura Abortion Pill Reversal (APR) este o aplicare mai nouă a unui tratament vechi de zeci de ani, folosit pentru a preveni avortul spontan, care presupune prescrierea de progesteron bioidentic pentru a contracara efectul de blocare a progesteronului de către mifepristonă.

În general, există o fereastră de 72 de ore în care viața copilului poate fi salvată dacă mama lui a luat prima pilulă avortivă și apoi nu mai vrea să facă avort, dar rezultatele cele mai bune sunt dacă mama acționează în termen de 24 de ore.

Aceasta este partea teoretică, dar orice administrare de progesteron trebuie făcută la indicația și sub supravegherea unui medic.

Asistenta de la linia APRN a pus-o pe Katelynn în legătură cu cel mai apropiat centru de inversare a avortului medicamentos care era deschis atunci. „Eram dispusă să conduc oriunde ar fi fost nevoie”, a spus Katelynn.

A ajuns, a discutat cu doctorul, a luat conform progesteron conform rețetei primite și… a urmat partea cea mai tensionată: să aștepte până când află dacă a reușit procedura de inversare a avortului medicamentos. În general, rata de succes a procedurii de inversare a avortului medicamentos este de 64–68%. Dar bebelușului ei încă îi bătea inima, deci era salvat!

Katelynn a povestit îngrijorarea și apoi bucuria de a afla că bebelușul ei era încă în viață: „Eram în sala de așteptare și mă rugam. Mă rugam doar să-i aud bătăile inimii, iar când le-am auzit a fost un miracol”.

Preocupată din nou de problema banilor și gândindu-se că va trebui să călătorească în mod regulat pentru supravegherea sarcinii, Katelynn s-a convins încă o dată că Dumnezeu i-a salvat copilul nenăscut atunci când cei de la centru i-au arătat că poate merge la un centru mai aproape de casă pentru supraveghere.

„Eram din nou îngrijorată de faptul că trebuia să facem acel drum, să ne luăm liber de la serviciu, să mergem acolo o dată pe săptămână, pentru că eram într-o situație financiară proastă, dar când mi s-a spus că putem merge mai aproape am simțit că Dumnezeu a intervenit din nou și a deschis o cale. A fost ca o lumină călăuzitoare pe tot parcursul drumului.”

Adaptare de Alexandra Nadane, Director Centrele ROUA, după un articol de Lisa Bourne, Pregnancy Help News
Articolul a apărut prima dată în limba română pe pagina de Facebook a Agenției Basilica, la rubrica #vinereapentruviață


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button