Marxism cultural

Guvernul dă unde verde pentru 13.500 de noi lucrători extracomunitari în anul ce vine pentru a acoperi deficitul de pe piaţa muncii

Criza de lucrători calificaţi s-a amplificat în ultimul an, iar piaţa muncii are de suferit un deficit semnificativ de forţă de muncă, în special în construcţii şi în industria ospitalităţii.

Informaţia vine odată cu vestea că aproximativ 4 milioane de români au ales să emigreze

Executivul propune pentru anul 2019 o contribuție de 13.500 de lucrători noi, admişi pe piaţa forţei de muncă din România.

„Străinii care ar putea fi încadraţi în muncă sau detaşați în România la un singur angajator, în baza avizelor de angajare/detașare, ar reprezenta aproximativ 0,27% din numărul total al efectivului de salariaţi din economie, conform datelor publicate de Institutului Naţional de Statistică. Prin promovarea migraţiei legale în beneficiul societății românești, precum și în beneficiul imigranţilor şi al statelor lor de origine, obiectivul principal al autorităţilor române este de a maximiza efectele pozitive şi de a limita efectele negative ale migraţiei în scop de muncă. De asemenea, prin prezentul act normativ se asigură un control al numărului străinilor care intră în teritoriul României şi se limitează numărul lucrătorilor străini detaşaţi, pentru care se plătesc contribuţii de asigurări sociale în statul de origine”, se arată în proiectul de Hotărâre de Guvern.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Anul trecut Guvernul a permis angajatorilor să aducă cel mult 15.000 de noi lucrători extracomunitari, potrivit Hotărârii nr. 596/2018.

Sursă: Economica.net


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button