criza de sarcină

GRECIA. Miracol de Crăciun: Întârzierea mașinii de gunoi salvează un bebeluș abandonat la tomberon

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, într-un cartier al orașului grecesc Kalamata, o întârziere a fost salvatoare de viață. Mașina de gunoi care trebuia să preia deșeurile dintr-un tomberon săpat la trei metri sub pământ a avut o defecțiune și nu a mai ajuns la timp. Aceasta i-a permis unei femei care hrănea pisicile vagaboande să audă plânsul unui bebeluș ieșind din acel tomberon.

Poliția a salvat bebelușul, care ar fi fost zdrobit de mecanismul mașinii de gunoi dacă aceasta ajungea la timp să ridice deșeurile. Copilul era băiețel și, la data salvării sale, era în vârstă de aproximativ o săptămână.

Bebelușul „a fost foarte norocos în nenorocirea lui”, a declarat Thanassis Vassilopoulos, primarul orașului Kalamata, citat de Associated Press.

Mama copilului, o gruzină în vârstă de 24 de ani, a fost arestată sub suspiciunea de tentativă de infanticid.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel de situații ar putea fi evitate dacă în fiecare municipalitate ar funcționa „cutii ale vieții”, niște niște nișe cu clapetă în peretele unor instituții precum căminele de copii sau spitalele. Femeile ar putea abandona acolo copiii sub protecția anonimatului și în condiții de siguranță, care să le asigure supraviețuirea.

„Fereastra veții”: În Bucovina de Nord funcționează o „cutie pentru bebeluși” abandonați

Leagănele vieții: Baby box, o soluție salvatoare de viață pentru copiii și mamele în dificultate


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button