opinii

Gabriel Popa: „Statul New York va legaliza avortul până la naștere. Noua legislație sterge limita existentă”

de Gabriel Popa, Facebook

„Statul New York va legaliza avortul până la naștere – la inițiativa legislatorilor democrați. Procedura fatală va primi numele eufemistic de „Reproductive Health Act” – adică act medical reproductiv (?).

Noua legislație șterge limita existentă, stabilită la 24 de săptămâni (6 luni). Avortul este declarat un drept fundamental: „Orice persoană care devine însărcinată are dreptul fundamental să aleagă să ducă sarcina până la termen, să dea naștere unui copil, sau să facă avort.”

Atâta timp cât medicul acționează „in good faith” – cu bună credință –, un copil poate fi ucis în pântece până la naștere „pentru a proteja viața sau sănătatea pacientului”. În mod evident, înțelesul cuvântului „sănătate” nu este definit în cadrul actului legislativ.

Copiii născuți vii de pe urma avortului sunt lăsați să moară – sau sunt sufocați. În Marea Britanie se înregistrează deja peste 60 de astfel de cazuri.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește mai multe articole de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button