opinii

ACTUALIZARE. Gabriel Popa: „Singura șansă a PSD este să devină partidul cu adevărat conservator”

de Gabriel Popa, Facebook

ACTUALIZARE. Am fost acuzat că prin această postare arăt că mă interesează ce se întâmplă cu PSD. Este firesc să ne intereseze ce se întâmplă cu PSD. Dacă PSD se „reformează” și devine un nou USR, preferăm ca PSD-ul să dispară. Și foarte probabil că așa va face; caz în care îi doresc din toată inima să dispară.

Nu îmi doresc un PSD transformat în USR, pe la 15%. Alături de un alt USR la 15%. În acest sens mă interesează ceea ce se întâmplă cu PSD.

Am fost acuzat, de asemenea, că mi-aș dori un socialism „conservator”. Desigur că nu îmi doresc socialism conservator – pentru simplul fapt că este o contradicție în termeni. Însă amintesc că avem deja socialism „de dreapta” în România. S-a chemat, în anii 2000 și 2010, PD și PDL (mai bine de un deceniu, partid social democrat). Iar PNL-ul actual este un partid format, în parte, chiar din acel PDL. Și în parte din PNL-ul uselist – care a guvernat alături de PSD. Atât de ușor uităm aceste lucruri, care au fost atât de recente?

ARTICOLUL ORIGINAL. Unul din motivele înfrângerii la scor a PSD este că nu au venit realmente cu alternativă față de sistemul actual. Este ineficient de dat toată vina pe „Veo”; foarte probabil, orice candidat al PSD ar fi fost, mai mult sau mai puțin, în aceeași situație. Nu poți să învingi sistemul când tu vii cu oameni care sunt de fapt foarte asemănători cu oferta sistemului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În acest moment, PLUSR-PNL-Iohannis reprezintă neoliberalismul „progresist” de ultimă generație, în vreme ce PSD-ul este repreznetantul social-democrației de anii 90. Este ca și cum unii ar veni cu mașina Tesla ultimul model la concurs, în timp ce tu vii pe linia de start cu Dacia 1310, fără cauciucuri.

Poate că această înfrângere le va arăta celor din PSD că nu mai merge s-o „scalde”. Nu mai ține să joace la două capete, așa cum s-au învățat până acum. Nu mai dă rezultate tactica lor eternă cu negociatul la un porc și o țuiculiță. Și nu le mai aduce deloc voturi treaba aia jenantă cu „pomenile” electorale.

Singura lor șansă reală acum este să își asume cu adevărat măcar câteva teme conservatoare. Și să le arate celor care caută astfel de valori că au lideri, că au coloană vertebrală, că reprezintă într-adevăr o alternativă. Nu poți să speri că vei reprezenta o alternativă la sistem și tu să finanțezi, timp de 20 de ani, GDS-ul sau ONG-urile lui Soros. Nu poți să crezi că studenții care sunt formați de aceste ONG-uri te vor vota doar pentru că tu le-ai dat călătorii gratuite pe CFR. Ei îți vor lua călătoriile gratuite și apoi te vor trata cu fundul. Și îi vor vota pe ceilalți, cu care ei rezonează; pentru că au fost formați chiar de aceia.

În Statele Unite, Marco Rubio, John Kasich, Ted Cruz și ceilalți republicani nu ar fi avut nici o șansă să câștige în fața lui Hillary Clinton. Pentru simplul fapt că ei reprezentau de fapt același tip de gândire și de ofertă ca Hillary. Numai că la Hillary acea ofertă era updatată și asumată pe față. Toți liderii democrați susțin acum avortul până la naștere, nu mai e nici unul care să zică altceva. Nu poți să câștigi în fața lor dacă susții avortul doar până în luna a treia. Singura șansă este să vii cu ceva complet diferit. Singura șansă este să vii cu o gândire cu adevărat conservatoare.

Singura șansă a PSD este, așadar, să iasă din colț și să devină partidul cu adevărat conservator. PLUSR-PNL-Iohannis nu o vor face, pentru că ei joacă deja cartea globalismului, care pentru ei s-a dovedit cartea câștigătorare. Ei sunt varianta Obama-Hillary, „lumea bună”, establishmentul progresist, și joacă deja cu toate armele murdare ale acestui establishment. Jocul lor este divide et impera, etichetarea, cultivarea urii, a dezbinării, calomnierea și discreditarea adversarului. Ei susțin deja tot mai deschis parteneriatele civile, căsătoriile „gay”, educația sexuală contraceptivă, și toate celelalte inginerii sociale ale „progresismului” globalit. Și vor insista tot mai mult să ne bage tuturor pe gât fetișurile „progresismului”, o dată ce vor fi preluat în totalitate puterea.

Circumstanțial, forțați de împrejurări și împinși cu spatele la zid, PSD va trebui să reacționeze. Pentru asta, va trebui să se diferențieze. Și sunt două drumuri care se deschid în fața lor. Să piardă și să moară lent (cum deja pierd și mor). Sau să devină cu adevărat o alternativă la oferta care este acum pe toate tarabele; să devină cu adevărat alternativa conservatoare.

Citește mai multe articole de Gabriel Popa


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button