opinii

Adrian Papahagi despre eliminarea Lordului Carey of Clifton din tabloul absolvenților King’s College: „Mișcarea LGBT e avangarda anticreștină, pretextul pentru a elimina din cetate creștinismul și amintirea lui”

Profesorul Adrian Papahagi a scris pe Facebook despre consecințele dezastruoase pe care le are corectitudinea politică și demersurile de tipul CNCD-ului asuprea mediului universitar britanic. Redăm mai jos postarea lui.

„Îl întâlnesc pe fostul arhiepiscop de Canterbury, Lord Carey of Clifton, de fiecare dată când particip la consultările “Christian Responsibility in Public Affairs”, care se țin anual în castelul din Windsor. Îi port o caldă afecțiune acestui creștin ferm, dar smerit, astfel încât m-a întristat știrea (veche) de mai jos, pe care am aflat-o azi de la un prieten.

În perioada arhipăstoririi sale, Lordul Clifton s-a opus căsătoriilor între persoane de același sex, cum era și firesc pentru un episcop, lucru care i-a atras eticheta de homofob. Dacă ți s-a lipit eticheta infamantă, urmează o damnatio memoriae absolută. În consecință, Lordul Carey a fost înlăturat din tabloul de onoare al absolvenților King’s College din Londra, după o campanie de cinci ani.

Noua dictatură sexo-marxistă nu admite disidențe. După ce și-a înfipt pe toate universitățile Londrei drapelul curcubeu (la origine simbol creștin al împăcării lui Dumnezeu cu lumea după potop), noua poliție a gândirii trece la epurări ale memoriei – căci opoziție instituțională nu mai are de mult.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

O repet: mișcarea LGBT e avangarda anticreștină, pretextul ideal pentru a marginaliza creștinii și pentru a elimina din cetate creștinismul, ba chiar și amintirea lui. Biserica va fi pusă la mare încercare în anii care vin.”

Citește mai multe opinii de Adrian Papahagi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button