opinii

Adrian Papahagi îi invită pe susținătorii avortului să folosească termeni clari: „Să spună în gura mare: credem că hăcuirea unui copil nenăscut este un drept al omului, o dovadă de umanism și iubire”

de Adrian Papahagi, Facebook

După ei, să aperi avortul, adică sfârtecarea unor copii nenăscuți, muți și neajutorați – se numește iubire, generozitate, drepturi, umanism.

Să denunți asta, e „hate-speech”, „discurs al urii”.

Încă o dată: să ținem la proprietatea termenilor! Prima bătălie e semantică. Dacă cedăm acolo, pierdem pe toată linia.

Noi apărăm omul, viața, drepturile celor nenăscuți, pe care nu îi întreabă nimeni dacă vor să fie uciși. Ei apără crima. Aceștia sunt termenii corecți.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Să spună cinstit, în gura mare: credem că hăcuirea unui copil nenăscut este un drept al omului (firește, al altui om decât cel hăcuit), o dovadă de umanism și de iubire.

Nu judecăm, nu condamnăm, nu impunem, nu interzicem – dar măcar să spunem lucrurilor pe nume.

Citește mai multe articole de Adrian Papahagi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button