opinii

Cătălin Sturza: „Alexandru Tudor nu este gay declarat – este familist, și are copii, iar pentru toate acestea este numit „fariseu”, „ignorant” și „bigot” ”

de Cătălin Sturza, Facebook

 

„Scriitorul Yuval Noah Harari declară public că, din decembrie 2017, nu mai are smartphone. Harrai locuiește într-un moshav, o comunitate agrară de lângă Ieruasalim. În fiecare an se retrage timp de cel puțin 30 de zile din lume în liniște și meditație, fără cărți și fără acces la Internet și la social media. Harrai practică meditația Vipassana, timp de 2 ore în fiecare zi. Harrai este, de asemenea, vegetarian – nu consumă nici măcar produse lactate. Specialitatea lui Harrai este ISTORIA MEDIEVALĂ. Harrai este gay declarat, cărțile sale se bazează pe o perspectivă evoluționistă, și cochetează cu ideea că în viitor omenirea va dobândi puteri asemănătoare cu cele ale lui Dumnezeu. Pentru toate acestea, Yuval Noah Harari este unul dintre cei mai lăudați și mai aplaudați scriitori ai momentului – inclusiv în România.

Arbitrul de fotbal Alexandru Tudor declară, public, că nu se uită la televizor, nu citește știrile de pe net și nu folosește WhatsApp. Arbitrul de fotbal nu trăiește într-o comunitate agrară de lângă București. El nu se retrage în fiecare an cel puțin 30 de zile din lume în liniște și meditație – dar, din când în când, mai trece pe la mănăstiri. Alexandru Tudor nu practică rugăciunea inimii timp de 2 ore pe zi în fiecare zi – însă s-a întâmplat să se mai scape către presă ideea că e credincios, și că se roagă – ca un creștin. Alexandru Tudor nu este vegetarian – mănâncă la fel ca tot omul și nici măcar nu știu dacă a zis vreodată că ar ține post. Alexandru Tudor nu este gay declarat – este familist, și are copii. El nu cochetează cu ideea că omenirea va dobândi puteri asemănătoare cu cele ale lui Dumnezeu – ci doar cu ideea că există Dumnezeu; și că Dumnezeu poate să lucreze prin noi, oamenii. Specialitatea lui Alexandru Tudor nu este istoria medievală – specialitatea lui este arbitrajul, și are reputația de a fi unul dintre cei mai corecți și exigenți arbitri din istoria de după 1990 a arbitrajului românesc. Pentru toate acestea, Alexandru Tudor este împroșcat cu lături și este numit „fariseu”, „obscurantist”, „ignorant”, „bigot” și „din Evul Mediu Timpuriu”.

Atitudinea lui Alexandru Tudor ar fi (după editorialistul GSP Cristian Geambașu) o dovadă despre „forța perversă a bigotismului”. Nu, dle Geambașu – atitudinea dvs. este o dovadă despre ipocrizia dublei măsuri. Care e, cum altfel, un etalon destul de precis al „fariseismului ieftin”. Iar termenul de „bigotism” are un înțeles foarte precis – înseamnă o credință sau o înțelegere vagă, nelămurită. Așa cum pare a fi și înțelegerea dvs. despre toate cele de mai sus.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button