Marşul pentru Viaţă

FOTO, VIDEO. Luna pentru viață și Marșul pentru viață 2019 Botoșani

Părinți cu prunci abia născuți, bunici purtând de mână nepoții, elevi purtând pancarte și profesori cu flori în mâine, preoți, medici, cu toții s-au reunit sâmbătă pentru un manifest dedicat Vieții, informează Stiri.Botosani.ro.

Ca în fiecare an, creștinii s-au oprit în fața Maternităţii, unde au scandat în cor:

Cinste vouă, mamelor!

Doamne, binecuvântează mamele care nasc copii!.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La Biserica Biserica „Sfânta Treime”, pr. protopop Lucian Leonte a dat citire mesajului transmis de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ierarhul punctând, totdată, importanța pe care o are an de an această manifestare nu doar la Botoșani, ci în întreaga țară.

„Unul dintre adevărurile fundamentale ale lumii este cel legat de dreptul fiecărui copil de a se naște. Acest drept este mărtusirit de Dumnezeu, de Biserică și de legea firii. În același timp, dreptul copilului de a se naște este din ce în ce mai contestat. Pe de o parte de măsuri legislative, administrative, uneori chiar medicale, iar pe de altă parte prin promovarea unei culturi centrate nu pe viață și pe moarte. Adevăratul creștin este chemat să mărturisească dreptul fundamental al copilului de a se naște. O poate face prin naștere de copii în propria sa familie sua prin mărturisirea acestui drept față de alți oameni. În ziua de 23 martie de anul acesta, cu două zile înainte de sărbătoarea Bunei Vestiri, în localitățile principale din Moldova și din întreaga țară au loc procesiuni închinate drepturilor copilului de a fi născut, de a trăi pe această lume, de a se bucura de viață”, sunt cuvintele transmite de IPS Teofan

VIDEO. Marșul pentru viață 2019 la Botoșani

FOTO. Luna pentru viață și Marșul pentru viață 2019 la Botoșani


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button