Marşul pentru Viaţă

Marșul pentru viață 2024 de la Suceava

de Redacția Stiripentruviata.ro

Marșul pentru viață a avut loc duminică, 24 martie 2024, în mai multe orașe din județul Suceava: Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni, Rădăuți, Suceava și Vatra Dornei.

La finalul fiecărui traseu din cele cinci locații, organizatorii și participanții, au împărtășit experiențe și mărturii și au tras un semnal de alarmă privind problematica, la nivel național, a crizei de sarcină și a modului în care ea poate fi depășită.

La Suceava, doi dintre invitații speciali ai Marșului pentru viață au primit distincții și daruri din partea Arhiepiscopului Calinic al Sucevei și Rădăuților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Vlad Plăcintă, inițiatorul și președintele Asociației „Salvează o inimă”, a primit cea mai înaltă distincție a eparhiei, Ordinul „Crucea Bucovinei”, iar doamna Aurora Pînzari, mamă a paisprezece copii, a primit Ordinul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava”.

Marșul pentru viață de la Suceava a avut loc duminică, 24 martie 2024. Foto: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au subliniat că Marșul pentru viață „semnalează o problemă majoră din societatea actuală, aceea a egalității de șanse a femeilor însărcinate, aflate în diferite situații dificile, dar și aceea a egalității de șanse a copiilor nenăscuți”.

Marșurile pentru viață au fost organizate de parteneri locali, între care se numără Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților și numeroase organizații de tineret: Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români (ASCOR) – filiala Suceava, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS), Asociația Bucovina Profundă, Asociația ProVita – filiala Suceava, Centrele de Tineret Ecclesia, Asociația Anastasie Crimca, Asociația Părinți pentru Ora de Religie – filiala Suceava și alte instituții publice și private.

Înainte și după naștere suntem același om: Studentă medicinistă la Marșul pentru viață de la Rădăuți


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button