Marşul pentru Viaţă

FOTO: Luna pentru Viață 2017 la Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi

dorohoi

seminaruldorohoi.ro, 21 martie 2017

Seminarul Teologic Liceal „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi s-a alăturat proiectului „Luna pentru viață 2017” (1-31 martie) care are ca temă: „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”. Acțiunea este una de promovare a mesajului Pro Viață prin intermediul pancartelor oferite de Asociația „Tineretul Ortodox Român” – Filiala Bucecea.

Elevii seminariști au fost invitați să facă fotografii la „Colțul pentru Viață” cu pancartele alese, ca mai apoi să le posteze pe rețelele de socializare împreună cu hashtagurile: #depindedetine #seminaruldorohoi #pentruviață

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Apogeul Lunii pentru Viață va fi sâmbătă, 25 martie 2017, la Marșul pentru Viață, unde dorohoienii se vor întâlni la ora 13,30 în Parcul Cholet, continuându-și traseul pe Bulevard, Pietonală, oprindu-se în fața Primăriei Municipiului Dorohoi.

Iată câteva aspecte care motivează tema aleasă pentru acest an.

România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală (Rusia este pe locul întâi): 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958–iunie 2016, față de o  populație de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea românească nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și de existența unei mentalități publice pro-avort, ambele cu rădăcini în perioada și în ideologia comunistă.

coltul-pentru-viata-seminarul-teologic-dorohoi-1 coltul-pentru-viata-seminarul-teologic-dorohoi-2 coltul-pentru-viata-seminarul-teologic-dorohoi-3 coltul-pentru-viata-seminarul-teologic-dorohoi-4 coltul-pentru-viata-seminarul-teologic-dorohoi-5 coltul-pentru-viata-seminarul-teologic-dorohoi-6

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button