Marşul pentru Viaţă

FOTO. 40.000 de francezi la Marșul pentru viață 2018 de la Paris: „Noi votăm și nimic nu se întâmplă. Ca să ne facem auziți venim”

Pe 21 ianuarie 2018, 40.000 de francezi au participat la a 12-a ediție a Marșului pentru viață de la Paris, cu tema „De la întuneric la lumină”. În ciuda unei ploi torențiale, marșul a durat 4 ore!

Scopul declarat de organizatori:

Să luptăm pentru o societate în care avortul nu mai este văzut ca ceva banal și să cerem o educație reală, prevenție și politici de asistență care să ajute părinții să evite teribila realitate a avortului.

În acest an a fost cel mai mare număr de participanți. Pentru prima dată, organizații importante din Franța au participat la marș. Astfel a fost Fundația Jérôme Lejeune, cel mai important finanțator al cercetărilor afecțiunilor genetice din Franța, înființată de cel care a descoperit cauzele sindromului Down special pentru a ajuta persoanele cu sindrom Down și dreptul lor la viață.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Purtătorul de cuvânt al Marșului de la Paris, Emil Dupont, a declarat:

Este important să rupem tăcerea și să vorbiți despre consecințele avortului, despre care nimeni nu vrea să spună nimic. Trebuie să facem asta. Este foarte important să lucrăm împreună pentru viață.

Ana del Pino, coordonatorul european al Federației One of  Us, a subliniat necesitatea unității și a cooperării între toate grupurile europene pro-viață, pentru a „realiza un front comun în apărarea maternității, a familiei și a vieții”.

La Marșul de la Paris au participat și delegații ale mișcărilor pentru viață din Olanda, Spania, Germania, Italia și Portugalia.

Pablo Siegrist, de la Fundația Jerome Lejeune din Spania, a declarat că grupul său a participat la Marșul de la Paris deoarece legile privind maternitatea surogat, avortul și eutanasia au „un efect clar, dincolo de granițe și de aceea credem că avem un obiectiv mult mai cuprinzător, de a apăra toată lumea”. El a mai spus:

Credem că viața este o comoară indiferent de abilitățile fizice sau mentale pe care o persoană le poate avea și credem că fiecare persoană are mult de dăruit lumii. Ne ridicăm vocile pentru toți, indiferent de situația lor.

Alvaro Ortega, președintele Fundației spaniole  +Vida (+Viața), din partea căreia a participat unul dintre numeroasele grupuri de tineri de la marș, a spus motivul pentru care au venit:

Credem că este absolut necesar să apărăm pe cel mai nevinovat și lipsit de apărare, care este copilul conceput, dar care nu s-a născut încă.

El a subliniat, de asemenea, importanța unei prezențe internaționale la marșurile pentru viață, deoarece probleme precum avortul și eutanasia „vin dintr-o agendă organizată la nivel internațional, deci răspunsul trebuie să fie și internațional.”

Episcopul catolic de Bayonne, Marc Aillet, a deschis seria discursurilor dinainte de marș. La marș a mai participat și Episcopul Dominique Lebrun de Rouen. Mulți alți episcopi catolici și-au exprimat susținerea înainte de marș, precum Cardinalul Philippe Barbarin de Lyon și Arhiepiscopul de Paris Michael Aupetit.

Întrebată de ce vine la Marșul pentru viață, în condițiile în care în Franța avortul la cerere este considerat de mediul politic un drept intangibil, o participantă a declarat:

Noi votăm și nimic nu se întâmplă. Presa este tăcută. Picioarele noastre sunt tot ceea ce avem la dispoziție. Pentru că trebuie să ne facem auziți venim aici.

Nota redacției:

Spre deosebire de Marșul pentru viață de la Washington, la Paris sloganurile și bannerele au fost strict reglementate de către autorități. Vom reveni cu un articol separat dedicat mesajelor promovate de Marșul pentru viață de la Paris 2018.

Citește și FOTO. Cele mai bune pancarte de la Marșul pentru viață 2018 de la Paris

FOTO

   

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button