familiefilm pro-viațăsarcină

Filmul „Unplanned” schimbă vieți, mentalități și destine

Filmul „Unplanned” continuă să rămână în top 10 potrivit cifrelor de box office din SUA. La 20 de zile de la lansare încasările „Unplanned” se apropie de 17 milioane dolari. Dacă ținem cont că prețul mediu al unui bilet la cinematograf în SUA este de 9 dolari, înseamnă că numărul celor care au vizionat filmul în SUA se apropie de 2 milioane.

„Unplanned” este o dramatizare după bestseller-ul autobiografic omonim al cunoscutei activiste americane pro-viață, Abby Johnson. În film este prezentată uimitoarea transformare a vieții lui Abby Johnson, urmărind drumul plin de provocări parcurs de aceasta de la director în cadrul unei clinici din Texas a Planned Parenthood, principala rețea de avorturi din SUA, la unul din liderii mișcării pentru viață și susținătoare a femeilor în criză de sarcină. Filmul dezvăluie cum incredibilul moment de răscruce din viața eroinei a fost precedat de ani de speranțe înșelate, iar apoi a venit momentul de revelație: „Credeam că le ajut pe femei, dar mai mult le făceam rău decât bine. Totul până am văzut un copil luptându-se pentru viața lui și atunci toată lumea mea s-a prăbușit și am înțeles atrocitatea acțiunilor mele”, a spus Abby Johnson. Multe din secretele întunecate ale Planned Prenthood și ale industriei de avorturi vor fi relevate celor care vor urmări filmul. „Nimeni nu va putea să spună că nu a știut după ce va vedea filmul”, a declarat Johnson.

Cifrele sunt uimitoare, mai ales dacă ținem cont de piedicile și presiunile de tot felul pe care „Unplanned” a trebuit să le suporte și depășească începând cu faza de producție,  iar apoi cu cea de distribuție. Astfel, principalele mass media din SUA, incluzând aici și marile rețele, au boicotat total filmul și au refuzat să accepte să vândă spațiu pentru reclamă pentru „Unplanned” pe canalele tv sau platformele  online. Twitter a blocat pentru mai multe ore pagina filmului chiar în weekend-ul premierei. Asociația Americană de Film (Motion Picture Association of America – MPAA) a încadrat filmul „Unplanned” la categoria „R –restricted/acces restricționat”. În mod normal, filmele încadrate în această categorie sunt cele care conțin limbaj vulgar, nuditate, sex sau violență. „Unplanned” nu conține astfel de scene, însă specialiștii MPAA au considerat că în film sunt anumite „imagini sângeroase”. Măsura a fost luată, evident, pentru a restricționa accesul tinerilor în cinematografe. Ultima dovadă a încercării de sabotare a filmului este încadrarea „Unplanned” de către Google la categoria „propagandă”.

Toate aceste piedici sunt o dovadă a influenței puternice pe care o au industria avorturilor, cu rețeaua Planned Parenthood în prim-plan și mișcarea pro-avort în industria filmului, mass media și pe rețelele sociale… iar temerile acestor par să fie justificate, deoarece „Unplanned” a început să schimbe mentalități, vieți și destine.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La numai 10 zile după lansare, aproape 100 de angajați din industria de avorturi au decis să își schimbe locurile de muncă după ce au vizionat filmul, iar numărul lor este în creștere. Aceștia au contactat asociația înființată de Abby Johnson în scopul sprijinirii celor care aleg să părăsească industria avorturilor.

Ashley Bratcher, actrița care interpretează rolul lui Abby Johnson, a declarat că primește zilnic mesaje de la oameni care spun că viețile și modul de a gândi li s-au schimbat după ce au văzut „Unplanned”. Actrița a postat pe contul ei de pe Twitter mai multe mesaje de acest fel, unele dintre acestea de la femei care au renunțat la intenția de avorta sau au povestit despre rude, prietene sau cunoștințe care au ales să păstreze copilul după vizionarea „Unplanned”.

Având în vedere cifrele de box office și impactul filmului la numai 3 săptămâni după lansare putem vorbi deja de „fenomenul Unplanned”, care va mări numărul susținătorilor pro-viață și va salva viața multor copii și, în același timp va atrage atenția publicului asupra ororilor industriei avorturilor. Așa cum a scris Abby Johnson pe contul de twitter al filmului „Unplanned este ca un tren care nu mai poate fi oprit”.

Sursă: 1.cbn.com


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button