Feministele radicale de la Hollywood nu au suflat o vorbă despre abuzul sexual ca mod de lucru în cinematografie. Cu fiecare scenă de nuditate pe care o privim, și noi participăm la acesta
Dorothy Cummings McLean, LifeSiteNews.com, 23 octombrie 2017 — În 1994, când Dylan Forrow și-a acuzat tatăl adoptiv, pe Woody Allen, de molestare sexuală, producătorul Harvey Weinstein de la compania Miramax a declarat despre regizor: „Pentru Miramax, faptul că a devenit nefrecventabil la Hollywood nu înseamnă nimic. Vorbim aici de un geniu al comediei”.
În 2016, în publicația Hollywood Reporter, Ronan fiu biologic al lui Woody Allen și al Miei Farrow, a clocotit de revoltă în legătură cu modul în care media de mainstream, în cârdășie cu Hollywood-ul, a minimalizat povestea lui Dylan. Nu i-a plăcut deloc nici felul în care Weinstein și Miramax s-au grăbit să-i țină partea tatălui său.
Weinstein a continuat să producă filmele lui Woddy Allen. Și să hărțuiască actrițe prin camere de hotel. Se pare că „toată lumea” de la Hollywood știe de decenii că Weinstein este un hărțuitor sexual, poate chiar și un violator. Până la ora scrierii acestui material, 40 de femei, printre care și Gwyneth Paltrow și Angelina Jolie, l-au acuzat de diverse forme de hărțuire, coerciție sau atac de natură sexuală.
Ca și regizorul Roman Polanski, acuzat de coruperea sexuală a unei minore, Harvey Weinstein este tratat de Hollywood ca un geniu. Statistic vorbind, în discursurile de mulțumire de la ceremoniile de acordare a premiului Oscar, numele său se găsește, ca frecvență, pe locul doi, după Steven Spielberg și înainte de Dumnezeu. Meryl Streep, care se prezintă drept eroină feministă, l-a numit odată chiar „Dumnezeu”.
Cele mai multe actrițe de la Hollywood se mândresc că susțin feminismul, anti-trumpismul și sprijină „emanciparea” femeii prin sprijinul declarat pentru gigantului clinicilor de avorturi, Planned Parenthood.
În acest caz, însă, se pune însă întrebarea: de ce Hollywood-ul a tolerat – și perpetuat – hărțuirea sexuală chiar la el acasă? De altfel, actrița Jessica Chastain a pus punctul pe „i”, arătând că este absolut ipocrit să te pretinzi feministă în timp ce ignori hărțuirea sexuală care se întâmplă chiar la locul tău de muncă: „Facem marșuri împotriva unui candidat prezidențial [n.red. – Trump] care vorbește despre hărțuire sexuală, dar ignorăm poveștile și semnele de alarmă despre prădătorii sexuali din birourile Hollywood-ului”.
De altfel, fiecare spectator de cinema din această lume a fost martor la hărțuirea sexuală pe care producțiile hollywoodiene o perpetuează ca pe o adevărată cultură. Câte dintre vedetele care apar dezbrăcate în filme și-au dorit cu adevărat să facă aceasta? Câte și-au dorit să mimeze pe peliculă orgasmul sau chiar că ar fi victimele unui viol?
Parțial și datorită geniului de lobbyist a lui Harvey Weinstein, filmul produs de el în 1998, „Shakespeare in Love”, a câștigat nu mai puțin de opt premii Oscar. În rolul principal era Gwyneth Paltrow, care și ea s-a plâns de avansurile sexuale nesolicitate ale lui Weinstein și de presiunea la care a fost supusă pentru a tăcea. Ce scenă vă mai amintiți din film? V-ați simțit confortabil privind cum Gwyneth Paltrow și Joseph Fiennes pretind că-și pierd virginitatea pe ecran? Pun pariu că lui Harvey Weinstein i-a plăcut tocmai această scenă. Dar mă întreb ce sentimente a avut Gwyneth Paltrow în legătură cu ea.
Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.
DONEAZĂ !
Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR
Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie