educaţie sexualăsexualitate

Asociația Pro Vita și Alianța Familiilor din România despre creșterea bolilor cu transmitere sexuală în SUA și ONG-urile românești pro-educație sexuală: „Focul nu se stinge cu benzină”

Într-o luare de poziție comună, Asociația Pro Vita București și Alianța Familiilor din România avertizează că educația sexuală nu doar că își dovedește ineficiența, dar este și nocivă, contribuind la o extindere fără precedent a bolilor cu transmitere sexuală. Conform statisticilor recente, în SUA s-a ajuns la un record istoric al acestor îmbolnăviri. Redăm mai jos textul integral al comunicatului publicat pe pagina de Facebook Pro Vita București.


„Situația îmbolnăvirilor cu boli cu transmitere sexuală în SUA continuă să se înrăutățească. În anul 2018 s-au înregistrat 2,46 milioane de cazuri, cele mai multe din istorie.

Importanța problemei poate fi dedusă din ritmul noilor infecții documentate după 2014: clamidia +19%, gonoreea +63%, sifilis (primar/secundar) +71%, sifilis congenital +185%.

Adolescenții și tinerii adulți sunt cei mai afectați, cu peste 50% dintre noile cazuri înregistrate la grupa de vârstă 15-24.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Autoritatea federală în materie, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor solicită „urgent” măsuri care să reducă impactul „prin promovarea sănătății sexuale, reproductive, maternale și infantile.”

Din păcate, deși an de an promotorii „educației sexuale” solicită și consumă tot mai multe fonduri pentru „prevenirea și combaterea” BTS, efectul este invers.

Aceasta pentru că ei insistă în abordarea „pompierului piroman”: epidemia de BTS din „lumea civilizată” este urmare în primul rând a imoralității sexuale (să fie clar, ne referim atât la homo- cât și la hetero-sexuali), adulterului, pornografiei și avortului, transformate din comportament reprobabil, marginal sau ilegal în normalitate, după 1950.

Cei care se străduiesc să ne „educe” că viața intimă trebuie deconectată de conotațiile sale morale și mai ales de cadrul conjugal au ocazia să contemple dezastrul pe care ei înșiși l-au provocat.

De când au început în România discuțiile despre „educația sexuală” am repetat, cu fiecare ocazie, exact aceste afirmații, pentru care avem din ce în ce mai multe dovezi. A perpetua în România asemenea erori doar pentru că „așa e în Occident” este nu doar prostesc, ci sinucigaș, la nivelul societății.

Dar noi nu credem că în ONG-urile pro-educație sexuală activează proști. Dimpotrivă. Tocmai de aceea credem că aceste organizații trebuie să fie în atenția SRI – Serviciul Român de Informații.

Atentatul la sănătatea publică este o problemă de siguranță națională. Follow the money, guys!

Poziție comună semnată de:

PRO VITA București, www.provitabucuresti.ro
Alianța Familiilor din România, www.alianta-familiilor.ro
[Sursele datelor: US Center for Disease Control and Prevention, Statista.com]


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button