Marşul pentru Viaţă

Familia Alexandrei Ivanov a participat la Marșul pentru viață 2024 de la Botoșani

de Redacția Stiripentruviata.ro

Cu siguranță că opinia publică încă își amintește de Alexandra Ivanov, tânăra mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea, care și-a pierdut viața anul trecut din neglijența personalului medical, la Maternitatea Botoșani.

Alexandra Ivanov sprijinea femeile în criză de sarcină de când ea era adolescentă și se implica în fiecare an în organizarea Marșului pentru viață de la Botoșani. De altfel, organizatorii Marșului pentru viață de la București au anunțat că ediția din 2024 a evenimentului îi este dedicată ei.

În amintirea tinerei mame, familia ei a participat și anul acesta, la fel ca în fiecare an, la Marșul pentru viață din Botoșani. Au fost împreună Gabriel, soțul Alexandrei, fratele lui, copiii și nepoții, verișoare și cumnate.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„De câteva zile am simțit o apăsare știind că voi veni la Marșul pentru Viață”, a declarat Alin Ivanov, cumnatul Alexandrei, pentru Stiri.botosani.rov.

„Pentru că în fiecare an, de-a stânga și de-a dreapta noastră, îi vedeam pe Alexandra și pe soțul ei, Gabriel, îmbrăcați în vestuțele lor și cu ecusoane de organizatori.”

„Când am văzut mesajul celor de la București, că ei organizează Marșul pentru Viață cu gândul la Alexandra, mi-am spus că, iată, ea este cu noi, chiar dacă fizic nu e aici. Oamenii nu o uită”, a adăugat Alin Ivanov.

„Eu am cunoscut-o pe Alexandra de când era o copiliță, când era prietenă cu fratele meu. Și azi am văzut-o în fiecare chip, în fiecare copiliță, în chipurile adolescenților, în chipurile mamelor cu copilași… Datorită lor, astăzi nu am simțit o strângere de inimă, ci speranța că viața merge înainte!”

De mai mult de șase luni, pe gardul Maternității din Botoșani se află un banner dedicat Alexandrei, pe care sunt scrise ultimele ei cuvinte: „Nu am aer”. Alături sunt mereu flori și lumânări aprinse.

„Faptul că venim și punem nu doar la mormântul Alexandrei o floare, ci venim și aici, la Maternitate, și aprindem lumânări zilnic, pe rând sau împreună, înseamnă că noi credem și sperăm că a adus deja sau va aduce o schimbare în societate. Este un fel de protest tăcut, ca în greva japoneză. Nouă ne aduce liniște, este o mângâiere”, a mai spus cumnatul Alexandrei.

El a adăugat că sunt presiuni foarte mari pentru a îndepărta micul memorial dedicat Alexandrei de lângă Maternitatea responsabilă pentru moartea ei.

„Pentru noi nu e un lucru urât, nu aduce un prejudiciu orașului. De ce ar deranja niște flori și niște lumânări? Poate că deranjează pentru că aduce aminte de ce s-a întâmplat și că în Botoșani noi sperăm că aceste lucruri vor fi de domeniul trecutului”, a încheiat Alin Ivanov.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button