religie

Eveniment pro-viață la Moscova: 2.000 lumânări aprinse în memoria pruncilor avortați zilnic în Rusia

La Mănăstirea Visokopetrovsky din Moscova a avut loc joi seară o manifestare publică pro-viață. 2.000 lumânări au fost aprinse în memoria pruncilor victime ale avortului. Potrivit statisticilor zilnic în Rusia au loc aproximativ 2.000 avorturi.

Ziua aleasă pentru această manifestare a fost cea de 11 ianuarie 2018, în care Biserica Ortodoxă Rusă îi pomenește, pe stil vechi, conform calendarului iulian neîndreptat, pe cei 14.000 prunci uciși din porunca lui Irod.

Sergei Cesnokov, coordonatorul mișcării „Pentru Viață”, a declarat că scopul manifestării este de a conștientiza anvergura tragediei infanticidului. El a mai arătat că, anual, în ziua de 11 ianuarie, în toată Rusia sunt programate evenimente pro-viață organizate de asociații care se ocupă cu educația pro-viață, dar și sprijinirea a mii de mame în criză de sarcină.

Cele 2.000 lumânări au fost aprinse la Moscova în cadrul unei slujbe oficiate la Mănăstirea Visokopetrovsky. Acestea au fost așezate de activiști în forma unei cruci de peste 6 metri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Problema avortului este una intens discutată în spațiul public din Rusia. În 2017 au fost strânse peste un milion de semnături pentru interzicerea avortului prin lege.

Sursa: Basilica.ro

Citește și FOTO: Mesajele Patriarhului Chiril de Crăciun: persoanele sărace, femeile în criză de sarcină, copiii și rușii de pretutindeni


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button