familielibertate de conștiință

„Eram convinsă că o să moară și este un adevărat miracol că acum este cu noi. Fiecare zi împreună cu el este o adevărată binecuvântare”, spune mama unui băiețel născut la 23 de săptămâni și șase zile

Hanna Rose era în săptămâna 23 de sarcină când a intrat în travaliu. Au urmat 4 zile grele, iar Rose s-a temut că medicii ar fi putut să îi provoace avort pentru a-i salva viața, sarcina fiind sub 24 de săptămâni, limita pentru avort în Marea Britanie. Micuțul George s-a născut la 23 de săptămâni și șase zile. George era de mărimea unei seringi și cântărea în jur de 600 g. Medicii i-au spus lui Rose și soțului ei că șansele de supraviețuire ale băiețelului lor sunt de una la un milion.

Imediat după naștere George a fost plasat în incubator. La șase zile medicii l-au diagnosticat cu enterocolită necrotizantă, o boală gravă a intestinului care apare în special la prematuri, iar medicii au fost nevoiți să îl opereze. În timpul intervenției i-a fost atins ficatul, ceea ce a necesitat o stomă de urgență și transfuzii. După operație, George a fost afectat de meningită și septicemie. Când a intrat în șoc septic, medicii au fost siguri că nu mai este nimic de făcut. A fost adus preotul spitalului. Rose își amintește cum preotul l-a binecuvântat pe George și s-a rugat pentru el. Medicii le-au spus că cel mai bine ar fi să oprească sistemul de menținere a vieții, însă, ca prin minune, starea lui George a început să dea semne de ameliorare. Toți medicii au fost uimiți.

Micuțul George a rămas în spital încă 26 de săptămâni, timp în care a mai învins de 4 ori septicemia. Acum cînărește aproape 3 kg, însă are nevoie de oxigen pentru a respira, iar în viitor va trebui să fie operat la inimă. Rose este, însă, încrezătoare că fiul ei va continua să lupte și să sfideze pronosticurile medicilor, iar cu o îngrijire corespunzătoare va reuși să crească.

Sursă: liveaction

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button