familie

Educația sexuală și familia naturală, pe agenda referendumului din Slovacia

10846062_739081146181651_400200119044648104_n

După ce, în luna iunie a anului trecut Parlamentul slovac a aprobat cu o majoritate de 102 la 18 un amendament la Constituție care definea căsătoria ca legătură între un bărbat și o femeie, Alianța Slovacă pentru Familie a strâns 400,000 de semnături, cu 50,000 mai multe decât limita legal necesară, pentru a iniția un referendum în favoarea preotejării familiei naturale.

Astfel, pe 7 februarie, anul aceasta, slovacii sunt chemați la referendum, pentru a se pronunța în următoarele chestiuni:

  • Definirea căsătoriei ca uniune între un bărbat și o femeie;
  • Necesitatea ca părinții adoptivi să fie căsătoriți, pentru a furniza cel mai propice mediu familial pentru copiii adoptați;
  • Posibilitatea ca părinții să-și retragă copiii de la orele de educație sexuală și de la lecțiile în care se vorbește de eutanasie.

Alianța Slovacă pentru familie mai propusese pe agenda referendumului și pronunțarea cu privire la interzicerea parteneriatelor civile pentru persoanele de același sex, dar Curtea Constituțională a Slovaciei a interzis această întrebare, pe motiv că parteneriatul civil intră este un drept al omului și prin urmare este intangibil. Cu toate acestea, lege slovacă încă nu permite astfel de parteneriate, relatează LifeSiteNews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Referendumul se confruntă cu boicotul media, și chiar cu atacuri media agresive, mai ales în presa străină, unde multe surse îl numesc „referendumul homofob”, pretinzând că întrebările referendumului victimizează persoanele care trăiesc în cupluri de același sex și le neagă drepturi fundamentale.

De aceea, pe Citizen Go a fost inițiată și o petiție cetățenească de susținere a referendumului, care să le dea curaj cetățenilor slovaci să voteze în favoarea familiei naturale și a drepturilor părinților. Petiția a fost deja semnată de peste 30.000 de persoane.

Semnează și tu petiția aici.

Foto: Facebook


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button