avort

După ce a spus da „căsătoriilor” homosexuale, Irlanda este presată de Amnesty International să liberalizeze avorturile

Après-le-oui-au-mariage-homosexuel-Amnesty-International-fait-pression-sur-l’Irlande-pour-libéraliser-l’avortement-e1433960051925

Sursă: reinformation.tv

Acum că Irlanda a spus “da” “căsătoriei homosexuale”  organizația non-guvernamentală Amnesty International a publicat marți un raport pentru a denunța politica irlandeză privind avortul. Secretarul general al Amnesty International a declarat: “Referendumul recent privind egalitatea în căsătorie a arătat o ​​țară care se mândrește cu o societate deschisă și inclusivă; dar tot nu este bine în Republica Irlanda. “ Pentru asta, ar trebui să liberalizeze avantajul avortului.

Avortul este încă interzis în Irlanda, inclusiv în cazurile de viol, incest, handicap sau risc pentru sănătatea mamei: riscul pentru viața mamei (inclusiv amenințarea de sinucidere…) constituie o scuză pentru a scăpa de urmărirea penală. Amnesty International,  care pretinde să apere drepturile omului, vede asta ca pe un motiv de a ataca Irlanda, adăugând vocea sa celei a Comitetului pentru Drepturile Omului al ONU.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Irlandezele riscă 14 ani de închisoare în caz de avort ilegal, precum și cei care le-ar ajuta . Organizațiile pro-avort  afirmă că până la 4.000 de femei din Irlanda ar călători în fiecare an în Marea Britanie pentru a face avort. Pentru Amnesty International, a pedepsi o astfel de practică înseamnă crearea unui “climat de teroare” …valorile sunt inversate chiar și în alegerea cuvintelor .

După ce în 2013, Irlanda, fiind deja sub presiune, a dat asigurări că va legaliza avortul în cazul în care viața mamei este în pericol, Amnesty International consideră acum că această lege aduce doar constrângeri suplimentare procesului și denunță non-aderarea Irlandei la drepturile omului recunoscute pe plan internațional (o aberație: nici o convenție sau tratat nu menționează un drept la avort ).

Pentru Amnesty International prevederea constituțională irlandeză care recunoaște dreptul copilului nenăscut la a-i fi protejată viața contravine drepturilor omului în sensul internațional: “Este clar că drepturile omului se aplică dupa naștere” declară raportul .

“Conform legilor în vigoare, trebuie să așteptăm ca femeia să fie destul de bolnavă înainte de a interveni. Dar când ești suficient de aproape de un risc de deces? Nu există nici un răspuns”, spune Peter Boylan, obstetrician și ginecolog. Lui îi pasă mai puțin de copilul care moare de fiecare dată când un avort are loc.

Secretarul General al Amnesty International, Salil Shetty, a prezentat raportul său într-un mod agresiv: “Drepturile femeilor și fetelor sunt violate în fiecare zi din cauza unei Constituții care le tratează ca pe recipiente pentru copii”. Din nou, discursul este cel obișnuit: avortul este apărat cu forță, iar sarcina este prezentată ca o problemă.

Unii politicieni irlandezi au cerut organizarea unui nou referendum pentru abrogarea Amendamentului  8 al Constituției care dă drepturi egale fătului și mamei.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că “va lua în considerare concluziile” din raport, dar primul-ministru a spus că nu susține “avortul la cerere” și a exclus ținerea unui eventual referendum înainte de alegerile parlamentare programate anul viitor.

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button