avort

Donald Trump: „Fiecare copil, născut sau nenăscut, este făcut după chipul sacru al lui Dumnezeu”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Biserica Catolică din SUA a organizat la 1 octombrie o gală caritabilă la care în mod tradițional sunt invitați să susțină scurte discursuri candidații la alegerile prezidențiale.

Tradiția a fost păstrată și anul acesta, când s-au adresat evenimentului organizat online atât Joe Biden, candidatul Partidului Democrat la Președinția SUA, cât și Donald Trump, actualul președinte și candidatul Partidului Republican pentru un nou mandat.

Joe Biden, un frenetic susținător al avortului permis până în ultima lună de sarcină, a făcut afirmații destul de vagi și generale despre credință. El a spus că „în politică se călăuzește după principiile doctrinei sociale a Bisericii Catolice”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

El a citat cu aproximație din Biblie: „Ceea ce le faceți celor mai mici dintre noi, Mie Îmi faceți”, adăugând că „avem o responsabilitate față de generațiile viitoare, aceasta este sarcina noastră astăzi”.

Donald Trump a omagiat munca organizațiilor filantropice catolice, a făcut referire la lucruri concrete și a vorbit despre libertatea religioasă și dreptul la viață al copiilor nenăscuți:

„Munca dumneavoastră ne amintește un adevăr esențial: La temelia libertății din această țară stau societatea civilă – și mai ales instituțiile religioase americane. Națiunea noastră este puternică datorită catolicilor și, sincer, datorită persoanelor religioase de orice credință. De aceea, ca președinte, una dintre prioritățile mele este apărarea libertății religioase și a rolului prețios al credinței și al organizațiilor religioase în viața națiunii.

Pentru a proteja drepturile cu care suntem înzestrați de Făcătorul nostru, am avut onoarea să nominalizez la Curtea Supremă a Statelor Unite ale Americii una dintre cele mai strălucite minți din domeniul juridic, Judecătoarea Amy Coney Barrett…

A absolvit Facultatea de Drept a Universității Notre Dame, iar profesorul ei spune că a fost cel mai bun student pe care l-a avut. Nu vom accepta nici un atac la adresa credinței sale. Bigotismul anti-catolic nu-și are locul în Statele Unite ale Americii…

Suntem, de asemenea, alături de furnizorii de servicii sociale și medicale catolici, precum organizația Little Sisters of the Poor. Le-am fost alături tot timpul în această luptă.

De asemenea, ne luptăm din toate puterile pentru agențiile catolice de adopție [ca ele să-și continue activitatea pe aceleași principii ca până acum – oferirea unei familii naturale copiilor orfani – n.ed.].

Și apărăm dreptul sacru la viață. Nu uitați aceasta când veți vota. Este foarte important și foarte important și pentru Curtea Supremă. Fiecare copil, născut sau nenăscut, este făcut după chipul sacru al lui Dumnezeu…

Voi proteja Biserica Catolică și voi apăra dreptul credincioșilor de orice rasă, religie, culoare sau crez…”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button