familie

Doi refugiați au ucis la Mainz o adolescentă evreică. Familia ei era din Bălți, Republica Moldova, și stabilită în Germania

Pe 6 iunie 2018, la periferia orașului german Wiesbaden a fost găsit trupul neînsuflețit unei adolescente dispărută de două săptămâni din Mainz, un oraș apropiat. Poliția a descoperit că victima fusese bătută și violată în noaptea de 22 spre 23 mai, apoi strangulată și îngropată parțial.

Dovezile de la fața locului și mărturia unui copil de refugiați care o cunoștea pe fată au indicat drept principali suspecți un turc de 35 de ani și un irakian de 20 de ani pe al cărui frate victima îl cunoștea. Primul a fost rapid arestat de poliția germană. Al doilea reușise să fugă cu acte false înapoi în țara de origine, Irak, după uciderea fetei, dar a fost arestat de forțele de securitate kurde din Nordul Irakului, la cererea Germaniei. El era în libertate, deși se afla în evidența poliției germane și pentru alte infracțiuni, printre care un jaf cu armă albă.

Înainte ca fata să fie găsită, mama ei a adresat o scrisoare deschisă Cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în care acuza dezinteresul poliției și al presei în rezolvarea cazului:

Cum este posibil ca poliția să lase să treacă cinci zile fără să facă nimic, și doar datorită avocatei noastre să fie în sfîrșit făcută localizarea telefonului mobil și o cerere publică de informații? E vorba despre un copil de 14 ani care nu a fugit niciodată de acasă.
Incertitudinea este suficient de rea, dar această așteptare să se facă ceva e și mai rea. Unde este prietenul și ajutorul nostru, poliția?
Fiecare zi care trece este un coșmar și un iad!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Iar apoi RTL se declară dispuși să filmeze un interviu cu noi pentru emisiunea Guten Morgen Deutschland! Ne-am făcut atâtea speranțe. Am făcut totul pentru asta, și ușor nu ne-a fost. Ar fi trebuit să fie transmis pe 31.05 sau 01.06. Și apoi a venit telefonul dezamăgitor. RTL nu mai e dispus, povestea nu este suficient de urgentă. Ce înseamnă suficient de urgentă? E vorba de un copil de 14 ani dispărut fără urmă de 10 zile. Cît mai urgentă de atît trebuie să fie?
Lumea este deja atît de crudă, iar apoi te lași pe seama poliției și a televiziunii și ți se mai spune și că tot tu ești de vină că s-a ajuns la asta.
Am făcut noi în primele 6 zile mai mult decît prietenul și ajutorul nostru poliția.”

(traducere de Paul Bașotă)

În ultimii doi ani, de când Germania condusă de Angel Merkel a decis să primească peste un milion de refugiați, aceștia au făcut mai multe crime similare în această țară. Tensiunile generate în societate de această situație au determinat germanii ca, la cele mai recente alegeri, să trimită în Parlament un partid cu program anti-imigraționist, AfD (Alternativa pentru Germania).

Surse: Judische Allgemeine, Times of Israel


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button