Despre „dictatura majorității” și compararea Coaliției pentru Familie cu nazismul: Dictaturile sunt întotdeauna ale unor minorități. Suporter pe Facebook: „Nu majoritarismul i-a adus pe naziști la putere, ci tacticile de cucerire a puterii”

La dezbaterea din emisiunea „Recurs la morală” transmisă în direct de TVR 1 pe 3 iunie 2017, sociologul Mihaela Biolan a sugerat că demersul Coaliției pentru Familie, care beneficiază de semnăturile a 16% din populația cu drept de vot a României, ar fi un demers de „dictatură a majorității”. Ea a mai insinuat și că situația referendumului pentru căsătorie este similară cu ascensiunea naziștilor la putere.
Se pare că suporterilor homosexualizării societății le lipsește proprietatea termenilor. Întotdeauna dictatura apare când o minoritate își impune punctul de vedere în societate. De altfel, însăși definiția cuvântului în dicționar arată acest lucru:
DICTATÚRĂ, dictaturi, s. f. 1. (În Roma antică) Demnitatea, puterea, autoritatea exercitată de un dictator. 2. Instituție politică, putere de stat în care o persoană (sau un grup de persoane) este învestită cu autoritate nelimitată prin legi și adesea bazată pe violență. ♦ Dictatura proletariatului = concept din filozofia marxistă care preconiza exercitarea puterii de stat de către proletariat în perioada cuprinsă între revoluția socialistă și instaurarea societății socialiste. – Din fr. dictature, lat. dictatura.
Susținătorii Coaliției au dat răspunsuri în direct la această acuzație, dar și mai târziu, pe Facebook, când s-a reamintit faptul că naziștii, în ciuda eforturilor uriașe, nu au reușit niciodată să obțină sprijinul majorității la vot și Hitler s-a văzut nevoit să recurgă la tactici nedemocratice – exact la fel cum fac acum tocmai cei care strigă: „Naziștii!” și arată cu degetul spre Coaliție.
Redăm în continuare răspunsurile „acuzaților”:
Ana-Corina Săcrieru, jurist (răspuns în direct, în emisiune – min. 57:34):
Această concepție că democrația nu înseamnă majoritate înseamnă dictatura minorității. Înseamnă că, atunci când o minoritate spune că ceva este alb, atunci acel lucru va deveni în norma juridică alb.
Buturugă Anghel (răspuns pe Facebook):
Intrebarea retorica a Mihaelei Biolan a fost: „Oare Germania nazista, in care majoritatea l-a adus pe Hitler la putere in 1933, era o democratie?”
Raspunsul corect este ca Hitler NU a fost adus la putere de majoritati largi electorale. Sa explicam de ce:
Nazistii nu au avut o majoritate absoluta la alegerile din 1933, ci o majoritate (foarte) relativa. Au obtinut doar 33% din locurile din Reichstag, 196 locuri din 647, in conditiile in care pentru o majoritate era nevoie de 324 locuri (!).
Asadar, nu majoritarismul ca doctrina si realitate i-a adus pe nazisti la putere, ci tacticile si tehnicile lor de cucerire a puterii folosindu-se de toate parghiile posibile, pe fondul prabusirii autoritatii Germaniei interbelice.
Sursele pentru afirmațiile de mai sus se pot consulta la United States Holocaust Memorial Museum:
https://www.ushmm.org/outreach/en/article.php?ModuleId=10007671
https://www.ushmm.org/outreach/en/article.php?ModuleId=10007669
Coaliția pentru Familie a revenit ulterior și cu un scurt comunicat oficial:
COALIȚIA PENTRU FAMILIE ACUZĂ DEZINFORMAREA CA METODĂ DE INTIMIDARE
Coaliția pentru Familie a luat act cu stupoare de afirmațiile false și denigratoare făcute de unii dintre participanții la emisiunea „Recurs la morală” din data de 3 iunie 2017, difuzată pe postul TVR1, afirmații prin care acțiunea Coaliției pentru Familie este asociată cu acțiuni și politici ale unor regimuri dictatoriale cu care nu are absolut nimic în comun.
Acțiunile și valorile noastre au fost defăimate, deși sunt valori consacrate în normele juridice în vigoare în România.
Coaliția Pentru Familie respinge clar ideologiile extremiste la care se face trimitere în postările publice ale unora dintre participanții la emisiunea menționată, precum și în articolele postate pe site-ul Adevărul.ro, site care a fost și el notificat de către Coaliția pentru Familie pentru vătămările ce ni se aduc prin proferarea acestor afirmații false și defăimătoare.Niciuna dintre afirmațiile, despre care se face mențiune că ar fi fost produse în cuprinsul emisiunii respective, nu au fost făcute în realitate. Pentru aceste afirmații grave, prin caracterul lor calomnios, prin faptul că nu au nicio legătură cu realitatea și prin faptul că ne prejudiciază imaginea și vatămă cursul unui demers considerat constituțional de către Curtea Constituțională prin Decizia 580/2016, vom recurge la toate demersurile prevăzute de lege împotriva persoanelor care au făcut aceste afirmații.
Citește și VIDEO & transcript parțial: Referendumul pentru căsătorie și familie. Emisiune „Recurs la morală” – TVR, 3 iunie 2017
Citește și „Nu-i cu nimic mai onorabil să-l numești fascist pe un creștin conservator obișnuit decât mai știu eu cum pe un homosexual”
Citește și Claudiu Târziu, publicist: „Normalii sînt fasciști”