Marxism cultural

Deputatul Matei Dobrovie: „Guvernul României nu trebuie să accepte discriminarea românilor din Austria”

Guvernul de la Viena a decis reducerea alocațiilor pentru copiii nerezidenți ai cetățenilor UE care lucrează în Austria. Deputatul Matei Dovrovie solicită Ministrului Muncii să ridice această problemă în cadrul Consiliului EPSCO.

„Având în vedere că românii și ceilalți cetățeni UE muncesc și plătesc taxe în Austria, ca și cetățenii austrieci, chiar dacă au copiii și familiile în România, ei ar trebui să primească alocații la fel de mari. Prestațiile sociale trebuie să fie egale pentru aceeași muncă depusă. Libertăţile fundamentale pe care s-a construit UE, printre care dreptul persoanelor din orice stat membru de a lucra într-o altă ţară din UE, fiind tratate la fel ca şi cetăţenii acesteia, trebuie respectate. Solicit Ministrului Muncii Marius Budăi să ridice această problemă în cadrul Formațiunii Ocuparea Forței de Muncă, Politică Socială, Sănătate și Consumatori (EPSCO) a Consiliului”, a declarat deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button