Marxism cultural

Demba Ba l-a sunat pe arbitrul Colțescu. George Rîpă: Cei care au sărit să distrugă cariera unui om au vreo tresărire?

de Redacția Stiripentruviata.ro

Atacantul senegalez Demba Ba, de la echipa de fotbal Istanbul Başakşehir, cel care a iscat scandalul de presupus rasism al arbitrului român Sebastian Colțescu, a înțeles despre ce a fost vorba și recunoaște că folosirea cuvântului „negru” de către român nu a fost rasistă.

Demba Ba l-a sunat luni pe arbitrul român. A luat numărul de telefon de la conaţionalul său, mijlocașul Ousmane N’Doye, fost jucător la Dinamo, Vaslui și Astra. Acesta a declarat:

„Din partea mea, era frumos să fac asta și am făcut. Demba e senegalez, la fel că mine! Au vorbit, s-au înțeles foarte bine. Amândoi m-au sunat înapoi și mi-au zis că sunt foarte fericiți. Demba mi-a zis că Sebi e un om foarte bun, la fel și Colțescu despre Demba. Ei doi s-au înțeles.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Am fost sunat de jurnaliști de peste tot. Și cu ziare din Senegal, și de peste tot. Eu nu am văzut niciodată rasism în România. Lumea a fost șocată când a aflat ce am zis de România, e țara mea!”

George Rîpă, consultant politic, a comentat pe Facebook:

„Sunt curios dacă Asztalos, CTP, Preli, Tolo ș.a. care au sărit să distrugă cariera unui om au măcar vreo tresărire.”

UEFA a început o anchetă care îi vizează și pe membrii echipei Istanbul Başakşehir. Ancheta se poate finaliza cu suspendări de ambele părţi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button