educaţie sexuală

De ce riscă o școală confesională din Londra să fie închisă

Jerusalem Post informează că o școală confesională evreiască din Londra riscă să fie închisă de autoritățile britanice după ce a picat a treia inspecție consecutivă din partea Biroului de Standarde în Educație, Servicii și aptitudini ale Copilului (OFSTED). Motivul? Refuzul de a le preda copiilor despre fenomenul LGBT, inclusiv teoria genului (gender – genul ca și construct social).

La Școala de fete Vishnitz învață fete cu vârste cuprinse între 3 și 8 ani. Materiile sunt predate în idiș și engleză, 50% fiind seculare, iar restul ținând de religia mozaică.

OFSTED a constatat că școala încalcă legea Egalității din 2010, care obligă școlile britanice să învețe copiii despre o serie despre „caracteristici durabile” ale omului, inclusiv vârsta, rasa, sexul și… orientarea sexuală (sub pretextul combaterii hărțuirii persoanelor homosexuale).

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Rabbi Abraham Pinter, director la o școală similară, a declarat pentru Daily Mail că trei din cele 10 școli confesionale evreiești din Marea Britanie au fost vizate în mod nejustificat de inspectori, deși sunt școli de excelență:

Aceasta este inginerie socială aplicată, nu are nimic de a face cu siguranța copiilor noștri.

Referitor la școala Vishnitz, el a condamnat „obsesia” inspectorilor de a lupta cu „probleme inexistente în comunitatea noastră”:

Le sugerez inspectorilor OFSTED să meargă la secția locală de poliție și să întrebe care este istoricul de hărțuire homofobă în cartier: zero. Suntem oameni decenți și toleranți care nu hărțuiesc pe nimeni. Așa că de ce suntem obligați să le învățăm pe fetele noastre despre probleme care nu au relevanță pentru viața lor? Comunitatea noastră promovează toleranța față de toți… Dar aceasta funcționează în ambele sensuri, iar OFSTED nu dă dovadă de nici un fel de toleranță față de persoanele credincioase.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button