Marxism cultural

De ce este interpretată o demonstrație în favoarea identității poloneze ca nazistă?

Mihai Bostan, Stiripentruviata.ro, 17 noiembrie 2017 – Majoritatea presei românești și occidentale a catalogat demonstrația de ziua națională a Poloniei ca fiind de extremă dreaptă sau nazistă.

Polonezii sărbătoresc ziua națională pe 11 noiembrie, pentru că pe 11 noiembrie 1918 și-au restaurat pentru a doua oară suveranitatea, luându-o înapoi de la puterile imperiale germană, austriacă și rusă.

A doua republică poloneză va fi sfâșiată în urma pactului Ribbentrop – Molotov din 23 august 1939. Pe 1 septembrie 1939, Germania a invadat vestul Poloniei, iar pe 17 septembrie URSS a invadat estul Poloniei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Steagul din această fotografie de la demonstrație de ziua națională spune exact acest lucru: Polonia respinge și nazismul, și comunismul.

Cine interpretează demonstrația polonezilor ca fiind nazistă, o face dintr-o singură perspectivă: cea comunistă. Comuniști îi numeau pe toți cei care erau împotriva lor naziști. Iar aceasta spune despre cât de impregnată de comunism este o mare parte din mass-media românească.

Și atunci, nu e nici o mirare că românii sunt intoxicați în continuare de media că atitudinea pro-avort este anti-comunistă, deși în tot restul lumii se știe că avortul a fost promovat de comunism și de stânga politică în general.

Este atât de dramatic de constatat confuzia românilor care, după tot ce a însemnat comunismul și post-comunismul, inclusiv mai mult de 22.000.000 de avorturi și peste 1.000 de morți la Revoluție, încă nu pot recunoaște comunismul în mass-media, în ONG-uri sau în legislație.

Citește și Prof. Adrian Papahagi: „Habar n-am cât de „fasciști” sunt esticii, dar știu perfect cât de marxiste sunt elitele occidentale”


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button