sarcină

Cursuri gratuite pentru nașterea și îngrijirea copilului în maternitățile din București

de Andreea Mihai

Administrația Spitalelor din București organizează în această perioadă cursuri gratuite de pregătire pentru naștere, îngrijirea copilului, alăptare și alimentație. Cursurile sunt susținute de medici din secțiile de neonatologie și se desfășoară în maternitățile spitalelor: „Prof. Panait Sârbu”, „Filantropia”, „Dr. Ion Cantacuzino” și „Nicolae Malaxa”.

„Ideea de a derula cursuri gratuite de Şcoala părinţilor a derivat din nevoia de a afla informaţii utile despre naştere, îngrijirea nou-născutului, alăptare, vaccinare pentru viitorii părinţi. Am gândit acest program de cursuri să fie derulat în toate maternităţile care aparţin de PMB. Cursurile au fost realizate cu sprijinul echipelor de la Filantropia şi Giuleşti, vor conţine patru module şi se vor derula lună de lună în maternităţile Giuleşti, Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa. Începând cu această lună, se vor desfăşura mereu în toate cele patru maternităţi”, a declarat directorul medical al Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, dr. Turkes Ablachim, la lansarea oficială a cursurilor care a avut loc la Spitalul Filantropia.

Cei care doresc să participe la aceste cursuri se pot înscrie direct la maternități. Participanții vor primi certificate de absolvire, iar pe baza acestora tații pot solicita 10 zile de concediu paternal, conform legii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cel mai probabil acest efort de a susține femeile însărcinate va fi preluat și de alte instituții.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button