dizabilităţi

Cum sunt integrate în câmpul muncii persoanele cu dizabilități din Richmond: tABLEspoons bakery

Pentru persoanele cu dizabilități găsirea unui loc de muncă semnificativ și plătit corect poate fi dificilă. Unele întreprinderi americane luptă însă pentru a schimba acest aspect. Un exemplu recent este tABLEspoons bakery din Richmond, Virginia.

Brutăria Tablespoons este un proiect al ONG-ului The Next Move Program, organizație ce se afiliază cu întreprinderile pentru a oferi locuri de muncă și instruire persoanelor cu dizabilități.

Tablespoons va servi ca loc de instruire și angajare și va găzdui, de asemenea, evenimente și ateliere educaționale în comunitate. Deschiderea brutăriei este programată în 2020, dar activitatea ei a început deja.

De două ori pe lună, studenții Tablespoons colaborează cu brutari profesioniști și sunt responsabili în fiecare etapă a procesului, de la preluarea inventarului și comandarea consumabilelor, la coacerea mărfurilor, vânzarea acestora și catering.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Sunt expuși la multe activități decisive și care presupun abilități de viață independentă, precum instrucția financiară, munca în echipă, serviciul clienți, siguranța în bucătărie și măsurători, toate făcute într-un cadru prietenos și distractiv”, notează reprezentanții Next Move pe site-ul oficial.

„Spunem oricui dorește să asculte despre programul nostru și despre visul de a avea propria noastră brutărie”, a declarat Cheyenne Jones, studentă la Tablespoons.

„Un loc de care să aparții, în care să crești, să primești și să oferi. Nu poți cumpăra acceptare, prietenie, dragoste sau comunitate, dar un cookie poate deschide ușa, iar firimiturile îți pot arăta calea”, a spus Cheyenne Jones.

Poate părea un pas mic, dar acest tip de afaceri fac diferența pentru persoanele cu dizabilități.

Un alt exemplu în acest sens este Amy Wright fondatoarea cofetăriei Bitty & Beau’s, a fost desemnată Eroul Anului CNN pentru activitatea ei de susținere a persoanelor cu dizabilități. Ambii ei copii – Bitty și Beau – au sindromul Down și a decis să ia măsuri atunci când a aflat că 70 % dintre persoanele cu dizabilități sunt șomeri sau lucrează și primesc mai puțin decât salariul minim.

Sursa: LiveAction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button