valorile familiei

Cum mi-a schimbat viața LifeSiteNews.com

dreamstime_xs_36275241
Photo: Dechev / Dreamstime.com

Într-o frumoasă zi de la începutul anului 2014, două noi prietene pe care le cunoscusem pe Facebook m-au rugat să le ajut să traducă articole pentru postările lor zilnice. Făceau versiunea unui website românesc inspirat de siteul canadian pro-viață LifeSiteNews.com. Acesta urma să prezinte articole care abordau o gamă variată de subiecte legate de familia naturală și de schimbările de paradigmă culturală care o afectau.

Tocmai ieșisem dintr-un „mariaj” de 12 ani cu o carieră de editor de revistă, ani pe care mi-i petrecusem în cea mai mare parte în redacția Reader’s Digest Romania. Acum, brusc aveam o mulțime de timp liber la dispoziție, așa că mă implicam activ în acțiuni civice precum opoziția la mineritul cu cianuri sau la exploatarea gazelor prin fracturare hidraulică.

Singura mea îngrijorare era că erau tot mai multe cauze care aveau nevoie de sprijinul cetățenilor și de conștientizarea opiniei publice. Până la urmă, credeam că are loc sfârșitul lumii – cel puțin așa cum o știam noi. Și totuși, mai erau destui cărora nu le păsa de asta.

Așadar, am început să traduc articole pentru website-ul prietenelor mele, Stiripentruviata.ro. Acestea urmau să fie publicate în română cu permisiunea LifeSiteNews.com. Doamne, ce lucruri am aflat din ele! Genul de lucruri pe care nu le prea găsești în presa de mainstream. Iar permisiunea de republicare era cu titlu gratuit, cu toate că publisherul canadian se finanța și el tot din donații. Așa am aflat și despre alte lucruri care nu prea mergeau bine pe lume. Și mi-am găsit o cauză demnă de apărare. Până la urmă, de fapt, cu toții nu facem altceva decât să ne luptăm pentru… viață, nu?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Așa a intrat LifeSiteNews.com în viața mea. Și mi-a schimbat-o radical. Desigur, LifeSiteNews.com habar nu avea. Eu însămi nu bănuiam ce avea să mi se întâmple. Dar schimbarea începuse.

Am ajuns să lucrez full-time în mișcarea pro-viață din România, în principal pentru Stiripentruviata.ro și FamilyNews.ro, website-ul de limbă engleză cu știri pro-familie din România. Ulterior, când am ajuns să-l cunosc direct pe co-fondatorul LifeSiteNews.com, John Westen, mi-am dat seama de ce îmi plăcea atât de mult această muncă și de ce simțeam că viața mi se așeza pe făgașul corect.

Numai o gașcă de „nebuni” încăpățânați, cu convingeri puternice putea pune pe picioare un website ca LifeSiteNews.com. Știu ce spun. Între 26 noiembrie și 6 decembrie 2014, prin campania noastră de iarnă pentru strângere de fonduri desfășurată pe Stiripentruviata.ro, am reușit să obținem suma de 870 de lei și câteva insulte de la cititori indignați – dintre care unul a fost foarte supărat că am publicat un articol în care prezentam un studiu ce demonstra că părinții post-abortivi sunt mai înclinați să-și abuzeze fizic viitorii copii. Campania ne-a mai adus și mulți vizitatori, atrași pe site de excelentele articole tematice, în număr de 46, postate în acea perioadă pe toate canalele noastre de comunicare online.

Read this article in English on Familynews.ro

A fi în mișcarea pentru-viață din România este între dificil și imposibil. În majoritatea timpului te confrunți cu lipsa de finanțare. Salariul mediu net lunar din România, de 1.700 de lei, pare un vis frumos pentru noi. Unele proiecte sunt amânate sine die. Altele – printre care și website-ul Stiripentrurviata.ro – nu ar putea exista fără munca nebunească și încăpățânată a câtorva persoane care lucrează pro bono sau cu foarte puțini bani.

Dar ne vine greu să renunțăm. Personal, nu cred că fac asta ca să salvez copiii nenăscuți. Nici măcar nu cred că o fac pentru a conștientiza publicul. Cred că o fac doar pentru că nu aș mai face nimic altceva acum. De aceea, îi înțeleg prea bine pe oamenii „nebuni” și încăpățânați. Din când în când, mai donez câte cinci dolari pentru website-ul prietenului meu de peste mări și țări, caritabilul și intuitivul John Westen… Asta, desigur, dacă se întâmplă să se mai găsească câte ceva prin contul meu bancar.

Desigur, nu e o chestiune de bani, ci una de demonstrare a sprijinului. Nu banii sunt importanți în viață.

Viața își urmează oricum neclintit cursul. E mai mare decât noi, iar noi vrem să ne lăsăm purtați de ea. Dar, fiindcă tot e Crăciunul, să nu uităm că celebrăm nu o idee abstractă de viață, ci Viața adevărată, în carne și oase, întrupată într-o Persoană Umană reală.

Acesta este miracolul de care avem nevoie azi, așa cum aveam nevoie de el și acum 2014 ani.

Le doresc cititorilor români ai site-ului Stiripentruviata.ro, cititorilor canadieni ai site-ului LifeSiteNews.com, precum și autorilor acestuia, un Crăciun prin care să celebreze cu pace miracolul vieții!

Ștefana Totorcea, Editor
stiripentruviata.ro
familynews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button