sexualitatevalorile familiei

Cum ar fi putut cele 32 de femei infectate intenționat cu HIV de un italian să evite aceasta?

Foto: AFP/Tiziana Fabi

de Constantin Ionescu

Timp de un deceniu, italianul Valentino Talluto, contabil, 33 de ani, a convins cel puțin 53 de femei să aibă relații intime cu el. În mod intenționat nu folosea prezervativ, deși știa că are HIV din 2006. Chiar și atunci când acestea i-au cerut, el se scuza că tocmai a fost testat de HIV și nu este bolnav sau că are alergie.

Ca urmare, cel puțin 32 de femei au fost infectate cu HIV. Pe lângă ele, trei bărbați parteneri ai trei dintre ele și copilul de opt luni al unei a patra femei.

Vârstele femeilor au fost între 14 și 40 de ani, multe dintre ele fiind studente. Unele sunt mame.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Tactica era aceeași: intra în legătură cu ele pe rețele de socializare, le invita la masă, inclusiv să consume alcool, le spunea că s-a îndrăgostit de ele și le presa să întrețină relații intime fără prezervativ.

Au existat femeie care au continuat să întrețină relații intime cu el luni de zile și după ce au aflat că el le-a infectat cu HIV. Motivul pentru care s-au despărțit de el era faptul că aflau că le înșeală – Talluto avea șase relații distincte în același timp.

Când unele femei l-au confruntat cu faptul că le-a infectat cu HIV, el nega că este purtătorul virusului care duce la SIDA.

După arestarea lui în noiembrie 2015, Talluto a negat că le-ar fi infectat intenționat, iar avocatul lui susținea că nu se poate dovedi că femeile au fost infectate de el și nu de altcineva, tipul de virus fiind unul răspândit. În septembrie 2017, Talluto a recunoscut că a făcut intenționat, susținând că îi pare rău, dar că nu a realizat consecințele faptelor sale.

Procurorul a cerut închisoare pe viață, iar judecătorii au hotărât condamnarea la 24 de ani de închisoare. Cel puțin 36 de persoane sunt infectate cu HIV.

Ar fi putut fi evitată această tragedie, mai ales ținând cont că nici una dintre femei nu a fost violată?

Într-un singur mod.

Păstrarea relațiilor intime exclusiv în cadrul familiei.

Oricât educație sexuală ar fi urmat Talluto sau cele 36 de persoane infectate, oricâtă campanie de conștientizare despre HIV s-ar face, oricâte prezervative s-ar distribui gratuit – nimic din toate acestea nu ar putea preveni astfel de tragedii.

În schimb, castitatea până la căsătoria cu o persoană responsabilă și fidelitatea în căsătorie protejează cu adevărat de astfel de tragedii.

Și, în plus, castitatea și fidelitatea nu necesită fonduri și campanii…


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button