valorile familiei

Într-o școală englezească, “ouăle scoțiene”, considerate mâncare proastă, confiscate din gustările pregătite de părinți

ouă

Sursă: reinformation.tv

Ouăle scoțiene, aceste ouă fierte tari, înconjurate de carne de cârnați și gătite pané, au fost create acum 300 de ani pentru marele magazin britanic Fortnum & Mason, ca aliment practic pentru picnicuri… Atunci nimeni nu s-a gândit că s-ar încadra la “mâncare proastă”.

După ce căzuseră o perioadă în uitare, în 2011, un chef bucătar a readus în atenție rețeta. Se vând astăzi ca niște pâinici umplute, iar copiii le adoră.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Acum, când localurile McDonalds apar și în cele mai mici orașe, acel “Big Brother” care pretinde a veghea asupra copiilor din școlile engleze a decis că să mănânci un “ou scoțian” este periculos. Părinții au plătit prețul acestei supravegheri absurde, dar și copiii, care și-au văzut pachețelele pregătite acasă cu dragoste, ușurate de orice alimente periculoase când au ajuns la școală.

O școală din Colchester este cea care vine să le interzică, pe motiv că ar fi un amestec de “mâncare proastă”. Părinții elevilor au fost neplăcut surprinși să-și vadă copiii întorcându-se furioși acasă: profesorii le-au retras din gustări faimoasele ouă scoțiene, în timp ce alți copii au fost lipsiți de cârnăciorii Peperami.

Profesorii au considerat că aceste alimente nu sunt sănătoase și le-au reținut până la ieșirea din clase. Au avut grijă să pună și o notificare în cutiile de mâncare ale elevilor pentru a le reaminti părinților principiile dietetice stabilite de autorități.

Și de atunci , în fiecare dimineață, gustările pregătite de părinți sunt verificate de către școală, care “știe” ce este bine pentru copii mult mai bine decât orice mamă sau tată.

Un număr mare de părinți au venit să ceară socoteală și să denunțe acest amestec, considerând că au dreptul să-și hrănească cum doresc copiii, iar un purtător de cuvânt al școlii a replicat, printre altele:  “Toate mesele pe care le deservim îndeplinesc normele stabilite de Guvern , conform legislației în vigoare „.

Un guvern totalitar, care încă mai îndrăznește să afirme contrariul… Pentru a da o lecție părinților îi desconsideră înaintea propriilor copii!

Traducere și prelucrare: Liliana Puescu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button