Marşul pentru Viaţă

Crosul pentru viață la București: 450 de participanți au susținut mamele singure și femeile însărcinate

de Redacția Stiripentruviata.ro

Crosul pentru viață 2024 a adus la start, în Parcul „Al.I. Cuza” din Capitală, 450 de alergători de toate vârstele. Scopul întrecerii a fost unul caritabil, taxele de participare devenind contribuții în sprijinul celor aproximativ 500 de femei în criză de sarcină și mame singure asistate anual de Centrele ROUA.

„Pentru a face un lucru consecvent, trebuie să înțelegi profund de ce faci acel lucru”, a spus Teodora Diana Paul, Președinta Asociației Studenți pentru viață București, co-organizator al crosului.

„Și cred că oamenii care aleg să vină anual la Crosul pentru viață – care nu e un cros foarte mare, dar e un cros care are o importanță deosebită – înțeleg semnificația vieții, înțeleg cât de important este să sprijine viața din momentul concepției până la finalul ei natural și ei au un rol în această problematică, își dau seama de rol lor și asta este minunat.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
„Pentru a face un lucru consecvent, trebuie să înțelegi profund de ce faci acel lucru”, a spus sâmbătă, 16 martie 2024, Teodora Diana Paul, Președinta Asociației Studenți pentru viață București. Asociația a organizat, împreună cu Pegas Triatlon Club, Crosul pentru viață 2024 în Capitală. Foto: Cătălin Apostol

„Suntem, într-adevăr, bucuroși că astăzi s-a organizat a noua ediție a Crosului pentru viață”, a declarat, pentru Trinitas TV, Tudor Buțu de la Pegas Triatlon Club, celălalt organizator al evenimentului.

„Ca și în anii trecuți, am păstrat cele două trasee pentru adulți, de 3 și 11 kilometri, dar marea noastră bucurie este Crosul copiilor, unde numărul copiilor este din ce în ce mai mare.”

Tudor Buțu de la Pegas Triatlon Club s-a bucurat sâmbătă, 16 martie 2024, când a constatat că două treimi dintre participanții la Crosul pentru viață sunt copii. Foto: Cătălin Apostol

Anul acesta, două treimi din participanți au fost copii, care au avut trasee stabilite în funcție de vârste. Adulții au concurat pe două tipuri de traseu: o tură de parc sau trei ture.

„Îmi doream să încep primăvara făcându-mi o bucurie și ajutând și pe alții în același timp”, a declarat o tânără participantă pentru Trinitas TV.

Alt participant, din categoria vârstnicilor, a declarat:

„Avem o familie frumoasă, cu șase copiii și susținem cu drag viața și mamele, să aducă copii pe lume.”

Crosul pentru viață 2024 de la București a avut 450 de participanți înscriși sâmbătă, 16 martie 2024. Foto: Cătălin Apostol

Ocupanții primelor trei locuri la 11 kilometri (trei ture de parc) au primit diplome, medalii și premii în bani. De asemenea, toți participanții vor beneficia de o reducere la un concurs de alergare montană organizat în masivul Cozia.

Crosul a fost organizat cu ajutorul a aproximativ 40 de voluntari. Printre aceștia s-au numărat și Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului. Tudor Buțu le-a mulțumit atât lor, cât și sponsorilor care au oferit produse.

Crosul pentru viață din Capitală, ajuns anul acesta la a noua ediție, face parte din seria de manifestări intitulată Luna pentru viață, care se desfășoară anual în martie.

Scopul manifestărilor este promovarea nașterii de copii prin implicarea comunității în sprijinirea mamelor singure și a femeilor în criză de sarcină. Punctul culminant seriei de evenimente este Marșul pentru viață, manifestare desfășurată anual în preajma sărbătorii Bunei Vestiri.

Foto credit: Cătălin Apostol


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button