valorile familiei

Copilul s-a născut mort, dar mama încă îi simte lipsa: „Va rămâne mereu copilul meu”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Shelley Frost, o tânără de 27 de ani din Țara Galilor, a onorat viața scurtă a fiicei ei, care s-a petrecut exclusiv în pântece. Fetița, care urma să poarte numele de Saylor Jayne, s-a născut moartă, mama suferind astfel o pierdere devastatoare.

Femeia a vorbit cu presa pentru a face cunoscut că pierderea copiilor la naștere este devastatoare și că există organizații care le pot oferi sprijin psihologic părinților care se află în această situație.

Din afirmațiile galezei rezultă că relația mamei cu copilul ei nenăscut este cât se poate de reală și de semnificativă: fiecare persoană își pune amprenta asupra noastră, indiferent de stadiul ei de dezvoltare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Viața mea nu va mai fi niciodată la fel: Ea va rămâne mereu copilul meu”, a spus Shelley.

Tocmai dăduse o petrecere de tip baby shower înainte de naștere, iar camera detiței era pregătită. Shelley era însărcinată în 40 de săptămâni și era complet îndrăgostită de fiica ei nenăscută.

Dar, când a început travaliul, a avut sentimentul că ceva nu era în regulă. Mama ei a dus-o la Spitalul Princess of Wales din Bridgend, unde a primit vești proaste.

„Am ajuns acolo și le-am spus că ceva nu este în regulă, așa că mi-au pus monitorul cardiac și mi-am dat seama imediat că ceva nu era în regulă”, a povestit femeia. „Nu am auzit nimic. Moașa a spus că se va întoarce imediat și a ieșit, iar eu m-am întors către mama și i-am spus: «S-a dus»”.

După ce a fost mutată în salon, un medic i-a dat vestea sfâșietoare: fiica ei murise. Mama s-a simțit „amorțită” de șoc.

Travaliul a mai durat aproximativ 20 de minute și fetița s-a născut moartă. Când o asistentă i-a pus-o în brațe, i s-a părut că arăta perfect.

„Când eram însărcinată, abia așteptam să-i aud primul plâns, dar asta nu s-a mai întâmplat. A fost cea mai rea și cea mai bună zi din viața mea, mi-am născut copilul și l-am pierdut”, a mai spus femeia.

Câteva minute mai târziu, Shelley a fost dusă de urgență la terapie intensivă după ce medicii au descoperit că organele ei nu funcționau corespunzător. În cele din urmă, i-au salvat viața.

Femeia a aflat ulterior a avut HELLP, o tulburare rară a sarcinii care provoacă coagularea sângelui și împiedică funcționarea ficatului.

„Când a venit timpul să părăsim spitalul, a fost sfâșietor. Ar fi trebuit să ies cu copilul meu în brațe, dar în schimb purtam o cutie cu amintiri. Nu voi uita niciodată mersul pe hol, mi s-a părut atât de lung, parcă erau kilometri”, își amintește ea.

După câteva luni, femeia continua să simtă că viața ei era dificilă fără fetița ei.

„Nu cred că m-am întristat încă. Am plâns de multe ori și mi-au lipsit lucrurile pe care ar fi trebuit să le fac”, a spus ea. „Mă simt vinovată că fac unele lucruri. Viața mea s-a schimbat atât de mult, dar este în continuare aceeași, mă simt de parcă sunt pierdută într-o lume mare, nu știu ce să fac zi de zi.”

Deși pierderea a fost devastatoare, femeia este recunoscătoare pentru susținerea familiei.

Ea a găsit alinare și la Sands, o organizație care oferă consiliere în caz de doliu, grupuri de sprijin și alte resurse pentru familiile care au pierdut copii născuți morți. Ea și familia ei au participat recent la un cros caritabil, pentru a crește gradul de conștientizare și a atrage bani pentru organizație.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button