familie

Cont cu primă de stat pentru fiecare copil, dacă părinții depun 1.200 de lei pe an. Statul depune pentru copiii instituționalizați

Prin programul guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, Statul a deschis la Trezorerie, începând cu 1 ianuarie 2019, un cont unde părinții pot debune bani pe Codul Numeric Personal al copilului lor.

Dacă părinții depun cel puțin 1.200 de lei pe an în acest cont, la împlinirea vârstei de 18 ani, statul îi va livra copilului suma economisită plus o primă de câte 600 de lei pentru fiecare an de contribuție și o dobândă de 3% pe an.

Până acum, părinții au depus bani doar pentru 16.343 de copiii din cei peste patru milioane de copii din România.

Pentru copiii instituționalizați, statul este cel care va vira banii. Anul acesta, pe Codurile Numerice Personale ale celor 35.000 de copii instituționalizați din România statul va depune o sumă totală de 42 de milioane de lei.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: Playtech.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button