sfaturi pentru părinţi

Consilier școlar și psihoterapeut, despre situațiile când părintele alege să îi satisfacă propriului copil toate pretențiile

de Melania Dragomir, Facebook

De ziua selfie va trimit cateva ganduri de iubire…fara limite. Despre modul in care o iubire mare si manifestata gresit a parintilor poate face rau copilului.

Atunci cand parintele alege sa ii satisfaca propriului copil toate pretentiile, chiar si pe cele exagerate si construieste in jurul lui o lume falsa, fara frustrari si limitari de orice fel si il transforma, fara sa vrea intr-un candidat la nefericire.

Ma intalnesc tot mai des cu parinti neputinciosi in fata copiilor deveniti mici „tirani”.

Din teama de a nu scadea copilului increderea in el, din dorinta de a construi faimoasa stima de sine, au ajuns, cu pasi mici, sa ii fereasca de orice experienta de invatare a relatiilor sociale.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mai apoi, pentru a intretine starea de bine, au ajuns sa le cumpere si cele mai inutile obiecte si le ofera pe tava pana si parteneri de joaca. Acestea toate, menite sa distreze copilul care nu mai trebuie sa lupte pentru nimic.
Copil care devine tot mai plictisit si nerecunoscator, tot mai nefericit.

Pentru ca niciodata nu ii poti oferi copilului satisfactia pe care i-o da o prietenie castigata de el sau un joc inventat din plictiseala.

Adevarata incredere in sine se construieste cu bani putini si din mici victorii sociale. Care cer modestie, empatie, bun simt, respect si cate o lacrima din cand in cand. 😊


Ai un comentariu despre acest articol? Adaugă-l

mai jos în caseta „Lasă un răspuns”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button