avort

Comitetul ONU pentru Drepturile Omului nu apără dreptul la viață

de Gabriel Popa, Facebook

Viața umană are valoare înainte de naștere, așa cum are valoare după naștere. Ținând cont de limbajul fără echivoc din numeroase tratate internaționale cu privire la drepturile omului, cadrul legislativ internațional poate și trebuie interpretat în sensul acesta: că oferă protecție vieții copilului nenăscut.

Din păcate, săptămâna trecută Comitetul Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului a adoptat un set de îndrumări extrem de problematice cu privire la dreptul la viață – mă refer la Comentariul Nr. 36 asupra Art. 6 cu privire la dreptul la viață. Aceste îndrumări se concentrează pe promovarea avortului, în loc să apere și să afirme dreptul inerent la viață al copilului nenăscut. Aceasta în condițiile în care nu există nicăieri un „drept la avort” în legislația internațională cu privire la drepturile omului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button