libertate de conștiință

Comentarii deosebite la Petiția on line pentru prezența religiei în școală

În continuarea articolului O decizie discriminatorie și umilitoare pentru ora de religie postat pe saitul nostru, vă prezentăm câteva comentarii publicate pe pagina petiției on line:

„Sunt profesor de peste 10 ani la liceu si stiu ce inseamana sa predai religia aici. Stiu si care este starea sufleteasca a lor. E pacat sa ramana multi fara nici un sprijin moral cat de cat. Multi marturisesc ca sunt asa de pacatosi ca le este frica sa intre in Biserica de teama sa nu „cada sfintii pe ei”. Deci, asa cum sunt de zbuciumati, au constiinta pacatului. Nu le spun eu nimic, ei marturisesc acest lucru. Sunt chiar dintre cei mai neastamparati si catalogati drept copii problema. Apoi de multe ori mi-au multumit daca am acceptat sa ma duc cu ei la Biserica. „Doamna profesoara, n-am mai fost in Biserica de mai multi ani!” Intrebandu-i de ce?, imi spun ca nu au cu cine, ca ai lor nu se duc, ca nu sunt in tara si sunt singuri, parintii sunt despartiti… Daca te duci pregatit la ora, cu drag si deschidere catre ei nu stiti cate intrebari si cat de curiosi sunt, cat de multi cad pe ganduri, cati iti marturisesc cu lacrimi in ochi diferite lucruri adanci din viata lor. Sunt multe de spus despre ora aceasta…  Nadajduim ca va avea Dumnezeu mila de poporul acesta!E destul de zbuciumat si asa… Dar fara religie…

***
Vrem să scoatem religia din școli? Inseamnă că uităm de rolul religiei și al Bisericii Ortodoxe în viața acestui popor- primele cărți tipărite, primele cărți tipărite în limba română, primele cărți în versuri, primele școli, primele așezăminte sociale pentru bătrâni și bolnavi, păstrarea unității de neam prin ajutorarea transilvănenilor în timpul ocupației austro-ungare, păstrarea credinței și a nădejdii ca Dumnezeu nu ne-a uitat în timpul războaielor care au avut loc necontenit pe aceste meleaguri…păcat că ne uităm trecutul atât de ușor…
***
Cei șapte ani de acasa sunt anii copilăriei in comuniune cu Dumnezeu. Dragi părinți bucurațiva daca de copilul vostru se lipește ceva din orele de religie. Omul fara Dumnezeu e sec. Peste ani o sa fiți răsplătiți de copii voștri prin atenția si respectul pentru voi. Lăsați copii sa merga spre Dumnezeu.
***
Sunt profesor învățător preșcolar și am o experiență de ani buni la clasă. Pot afirma cu toată responsabilitatea că numai apelul la puterea divină este cel care dă cele mai bune rezultate in activitatea pe care o desfășurăm, așa cum Iisus spunea „Lăsați copiii să vină la Mine!”
***
Cei doi stâlpi ai societati au fost din totdeauna Biserica și Scoala. Trebuie sa promovăm valori, iar fara religie cum? Ateismul se vrea în locul Crestinismului? Personalitatea se dezvoltă daca se clădește pe suflet.
***
Este cea mai puternica lovitura data BOR dupa 1989.
***
Anticreștinii își MASCHEAZĂ anticreștinismul într-o retorică de tip drepturile omului
***
Subscriu acestei cauze nu doar în calitate de creștină, ci și de studentă a Facultății de Filosofie – domeniu care m-a ajutat să înțeleg și mai clar importanța dezvoltării gândirii critice și inteligenței spirituale a adolescenților și tinerilor. Felicitări pentru inițiativa de a susține menținerea orei de Religie în trunchiul comun!
***
Sunt inca elev, dar eu consider ca Religia trebui sa ramana in scoli! Ce facem fratilor? Il alungam si pe Dumnezeu din orele copiilor? Aceasta ora pe saptamana poate schimba viata unor tineri in bine, vorbesc din propria mea experienta, aceasta ora mi-a deschis ochii, de ce s-o scoatem din scolii? Vrem niste generatii distruse? Vrem niste copii alcolic? Drogati? Asta vreti oameni buni? Deschideti ochii si haideti sa facem ceva ca aceasta ora sa ramana in programul elevilor!
***
Important ar fi ca BOR să ia atitudine la nivel de fiecare arhiepiscopie și să se strângă semnături de la enoriași pentru menținerea religiei în școli. Într-un stat majoritar ortodox, am ajuns de râsul râsului!
***

Religia trebuie sa existe in scoli. Altfel societatea noastra va fi una bolnava.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button