criza de sarcină

Cindy: „Avortul nu este «libertatea reproducerii», ci sclavie. Acea tânără deznădăjduită și cu tulburări emoționale sunt eu” / Mărturii despre criza de sarcină #37

de Cindy Irizarry, Pregnancy Help News

Anul 2016 a reprezentat un moment semnificativ pentru organizația Planned Parenthood (organizația afiliată federației internaționale a PP din România se numește Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală – SECS), odată cu celebrarea celei de-a 100 aniversări. În cadrul acestui an aniversar, organizația a încercat să se reinventeze, cu un branding nou, dar mai ales folosind o mod de prezentare care sună asemănător cu prezentările folosite în mișcarea pro-viață.

Acest an semnificativ a fost cel în care, pentru prima dată, controversata organizație a susținut în mod deschis un candidat la președinție în stadiul primar al ciclului electoral.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Persoana susținută? Hillary Rodham Clinton – care a lăudat decizia Curții Supreme privind „libertatea reproducerii”, reiterând că „această luptă nu s-a terminat: următorul președinte trebuie să protejeze sănătatea femeilor”.

În discursul său prin care a mulțumit pentru această susținere, doamna Clinton a apreciat organizațiile interne și externe care sprijină Planned Parenthood, proclamând angajamentul ei în lupta pentru „libertatea reproducerii”.

În același timp, i-a promis reprezentantului național al asociației pro-avort: „În calitate de președinte, te voi sprijini întotdeauna. Vom lucra împreună și vom lupta împreună.”

În discursul său de susținere, ca și în altele anterioare și în altele de după acesta, doamna Clinton a atenționat politicienii prezenți, spunându-le că una dintre principalele lor misiuni va fi „să controleze” sistemul de îngrijire a sănătății femeilor.

Când am ascultat-o, m-am întrebat dacă nu realizează că face exact acest lucru: controlează sistemul de îngrijire a sănătății femeilor? Singurul lucru care trebuie examinat este tipul de „îngrijire a sănătății” pe care ea îl susține – avortul.

Se pare că Planning Parenthood crede cu adevărat că promovează sănătatea reproducerii. Dar oare nu este rolul principal al îngrijirii sănătății acela de a o îmbunătăți și acela de acela de a ridica, în mod pozitiv, bunăstarea pacienților? Avortul, principala activitate a organizației Planning Parenthood, nu face nici unul dintre acestea două. De fapt, avortul încheie cu cruzime viața unei ființe umane aflate în dezvoltare în schimbul unui câștig financiar.

Cu toții am văzut cum avortul este stimulat financiar în filmele de investigație ale Centrului pentru Progrese Medicale, publicate pentru prima oară vara trecută. Dar indiferent dacă avortul aduce sau nu un profit suplimentar pentru economie – ceea ce, în mod clar, se întâmplă în cele multe cazuri – el, fără îndoială, poate afecta, în mod grav, capabilitățile reproductive ale femeii mai târziu în viață.

Indiferent de cât de mult încercăm să argumentăm teoretic, aici nu se pune problema îngrijirii medicale optime. Este de fapt vorba despre apariția morții în cele două corpuri.

Cosmetizarea „îngrijirii sănătății reproductive”

Cu câțiva zeci de ani în urmă, o tânără de 20 de ani, naivă, confuză și foarte speriată era în situația în care nu știa ce să facă cu sarcina ei neplanificată. Era în mijlocul celui de-al doilea an al colegiului. Era adesea văzută ca o stea strălucitoare cu un potențial nelimitat de a reuși în viață.

Era într-o relație de lungă durată cu un tânăr care – înainte de sarcina ei neplanificată – îi făgăduise că se vor căsători. Cu toate acestea, după multe conversații „raționale” cu prietenul ei, au convenit că singura opțiune „logică” era să aleagă avortul.

Răvășită și înfricoșată, i-a îngăduit tânărului să o conducă într-o clinică în care să facă avortul. Când a intrat înăuntru, a simțit răceală și indiferență. Nimănui nu i-a păsat cu adevărat de sănătatea ei și de situația în care se afla. Cadrele medicale i-au oferit doar o singură opțiune: să extragă ființa umană în curs de dezvoltare și să facă asta cât mai repede posibil.

Nicio consiliere. Nici un sfat. Nu au oferit nici o altă opțiune, cum ar fi pregătirea ei pentru a deveni părinte sau posibilitatea de a plasa copilul născut spre adopție.

Mai târziu în acea seară, tânăra doamnă a început să sufere sever de hemoragie. Deși recuperarea fizică s-a întâmplat într-un termen relativ scurt, efectele ulterioare ale avortului au fost devastatoare și multe. Ele au condus la o serie de consecințe nedorite: tulburări emoționale, o conștiință plină de conflicte și, în mod tragic, încă două alte avorturi.

După ani de zile, această femeie a găsit îngrijire medicală adevărată și sprijin emoțional și speranță la picioarele Mântuitorului răstignit. Măcar a rămas în viață și, aflată în legătură cu o biserică locală îndrăgostită de lucrarea mântuitoare a lui Iisus, această femeie a găsit vindecarea la un centru de sprijin în criza de sarcină.

În cele din urmă, procesul de „îngrijire a sănătății” a început.

Indiferent de cât de mulți oameni politici, inclusiv doamna Clinton, ar dori să credem că avortul este un lucru bun pentru femei, noi știm mai bine. Știm că nu este. Avortul nu aduce o adevărată libertate, ci, din contră, o subjugare. Avortul deschide larg o ușă prin care intră moartea asupra femeilor – spirituală, emoțională, mentală și da, câteodată fizică.

În toate cazurile, acea viață prețioasă, în curs de dezvoltare, încredințată unei mame a fost spulberată pentru totdeauna, fără a se mai întoarce niciodată.

Cum de știu eu atât de multe despre efectele negative ale avortului asupra femeilor? Pentru că acea femeie tânără care și-a blocat viața în clinica de mai sus și care ani de zile a fost lipsită de speranță, deznădăjduită și cu tulburări emoționale puternice sunt eu.

Dar, mulțumită lui Dumnezeu, tot eu sunt femeia care a găsit harul lui Dumnezeu și a descoperit adevăratul sens al  „îngrijirii sănătății reproductive”.

 


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button