viaţa de familie

Charlie Shedd: „Frumusețea căsătoriei nu presupune cunoașterea desăvârșită imediată a celuilalt”

de Redacția Stiripentruviata.ro

„Una dintre cele mai importante pagini care s-au scris vreodată despre dragoste este capitolul al 13-lea din Epistola I către Corinteni. Când o vei reciti, fii atentă la fraza: în parte cunoaștem și în parte proorocim. Este singura care se repetă. Apostolul pare să spună: Întoarce-te și privește, din nou, nesfârșitele fețe ale dragostei. În ele există totdeauna ceva care trebuie studiat. Frumusețea relațiilor omenești nu presupune, imediat, cunoașterea desăvârșită a celuilalt.

Cât de adevărat este acest cuvânt!

Întât de toate, simt o ușurare pentru că oamenii nu sunt în măsură să vadă tainele sufletului meu. Dacă analizăm mai profund acest aspect, ne vom convinge cât de minunat este să nu știm totul despre ceilalți oameni. Dacă nu am fi avut această împătrită protejare, este posibil să fi strigat cu toții, ca nebunii, cuprinși de disperare: Opriți pământul să se mai rotească. Vreau să cobor! Când aplicăm cuvântul de mai sus la căsătorie, vedem ce minunat dar este aceasta. Este extraordinar de important să fii căsătorit cu cineva și să vezi înlăuntrul lui insule pe care trebuie să le descoperi, munți pe care trebuie să-i urci, câmpuri pe care trebuie să le cercetezi și încă multe alte minuni, pe care le poți descoperi odată cu trecerea timpului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Desigur, aceasta dă naștere și unor probleme. Nu poți să înveți imediat cum să abordezi oamenii. Este adevărat că nu te vei plictisi niciodată într-o astfel de călătorie. Este adevărat, de asemenea, că uneori este posibil să te ducă la deznădejde. De aceea, când simți nevoia să strigi: De ce soțul meu face lucruri atât de aiurea?! Oare voi înțelege vreodată de ce se poartă așa?!, atunci învață să fii recunoscătoare pentru faptul că nu poți să-l înțelegi imediat. Tocmai această frumusețe a cunoașterii incomplete este cea care face ca viața îndrăgostiților să fie atât de fascinantă.

O astfel de încercare poate să te obosească, dar poată să facă, în același timp, ca inima ta să cânte de bucuria vieții.”

Charlie Shedd, Scrisori Caterinei: Sfaturi unui tinere căsătorite, Editura Bizantină, București, 2011, pp. 19-20.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button