dizabilităţisindrom Down

Centru de cercetare pentru îmbunătățirea vieții persoanelor cu sindrom Down creat la Massachusetts Institute of Technology (MIT) cu ajutorul unei donații de 28 milioane dolari

Massachusetts Institute of Technology (MIT), una din cele mai prestigioase universități din lume, a anunțat înființarea unui centru de cercetare pentru sindromul Down. Fundația Alana, ONG dedicată cercetărilor în domeniul sănătății, educației incluzive și mediului a donat suma de 28 milioane dolari  pentru lansarea centrului, care se va numi Alana Down Syndrome Center  și va fi va fi unul din cele mai mari și moderne din lume.

Centrul va reuni cercetători din diferite domenii, printre care biologie, inginerie, neurologie, IT, care își vor uni eforturile pentru a găsi modalități de a îmbunătăți viața persoanelor cu sindrom Down, în special cu ajutorul tehnologiei. De asemenea, cercetările se vor concentra și pe găsirea unor terapii, prin analizarea datelor genomului, pentru a încerca anticiparea simptomelor pe care lor dezvolta persoanele cu sindrom Down și prin maparea 3D a creierului pentru a determina efectul cromozomului în plus asupra celulelor nervoase. Totodată, centrul va oferi training și consultanță pentru carieră, astfel încât tinerii cercetători să fie atrași să aleagă domeniul sindromului Down pentru activitatea de cercetare.

„Este o abordare inovativă care nu se concentrează pe dizabilitate, ci pe obstacolele pe care trebuie să le depășească cei cu sindrom Down pentru a reuși în viață”, a declarat Marcos Misti, co-președinte al Alana Foundation. Misti și soția lui, Ana Lucia Villela, co-președinte al Alana foundation, au un copil cu sindrom Down.

„Multă lume consideră persoanele cu sindrom Down o parte importantă a societății. Centrul va ajuta populația în general cu descoperiri privind cancerul sau Alzheimer, dar mai ales va reafirma importanța și valoarea persoanelor cu sindrom Down”, este de părere Angelika Amon, cercetător în domeniul biologiei celulare și moleculare, care va îndeplini funcția de coordonator al centrului. Potrivit National Down Syndrome Congress (Congresul Național pentru Sindrom Down), Down este anomalia genetică majoră cea mai puțin finanțată de către National Institutes of Health (Institutul Național de Sănătate). În aceste condiții, cercetările centrului vor ajuta la îmbunătățirea vieții persoanelor cu sindrom Down din lume prin identificarea de tratamente mai bune care să le îmbunătățească calitatea vieții și poate că rezultatele cercetărilor vor reduce avorturile eugenice care ucid copiii nenăscuți identificați cu sindrom Down.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button