avortdizabilităţidizabilităţi fizicesarcinăsindrom Down

Colegiul obstetricienilor britanici le recomandă medicilor să nu mai preseze părinții să avorteze copiii cu dizabilități

de Redacția Stiripentruviata.ro

După ce mai mulți părinți au vorbit despre presiunile făcute de medici ca să-i determine să-și avorteze copiii diagnosticați cu dizabilități înainte de naștere, Colegiul Regal al Obstetricienilor din Marea Britanie (RCOG) a emis un ghid pentru lucrătorii din sănătate.

Ghidul le recomandă medicilor să ofere opinii „non-direcționale” în cazul diagnosticelor de dizabilități făcute copiilor nenăscuți.

Au fost înregistrate cazuri în care părinților care au declarau că nu vor să avorteze li se recomandau insistent analize suplimentare de confirmare a dizabilității copilului, sau chiar avortul, ceea ce reprezintă o presiune din partea personalului medical.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel că acești părinți „declară că le-a fost criticată decizia și au fost presați să și-o schimbe”, se arată în document.

Documentul precizează: „Aceasta nu trebuie să se întâmple”.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button