criza de sarcină

Centrele de criză de sarcină salvează vieți și conștiințe / Revista „Pentru viaţă” nr. 7 – Primăvara 2018

Centrul de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, București

Vrem să creăm o bază de unde să putem face grupuri cu nevoi specifice pentru mămici. Dacă sunt adolescente care sunt însărcinate, ele au nevoie de un grup aparte, pentru a putea interacționa, a se putea destăinui și pentru a putea să existe un efect terapeutic al grupului respectiv. Avem parteneriate semnate cu Centrul Diaconia al Arhiepiscopiei Bucureștilor, către care am putut să trimitem acest caz și să se ocupe specialiștii de acolo. La fel, avem parteneriate încheiate cu DGASPC-urile Bucureștiului. Și de acolo primim cazuri. Avem cazuri de mămici minore care au născut și care au nevoie de consiliere psihologică, de consiliere socială. Fie nu sunt susținute de familie și de tatăl copilului, fie nu au abilitățile necesare pentru a se descurca cu bebelușul și au nevoie de sprijin în acest sens. Mămicile intră în programul nostru, dacă considerăm că le putem ajuta cu ceva, și, cu proces-verbal, primesc din partea centrului o anumită donație, fie în bani, fie în alimente, șervețele umede, scutece sau hăinuțe.

Mirela Andrei, asistent social

Situat pe strada Virgiliu nr. 81, din București (stația de metrou Eroilor), Centrul oferă servicii de consiliere psihologică și asistență socială femeilor în criză de sarcină, iar uneori, în funcție de posibilități, și sprijin material: trusouri la naștere pentru bebeluși, produse de îngrijire pentru primele lor luni de viață, hăinuțe, decontarea unor ecografii.

De asemenea, centrul își propune crearea de comunități de sprijin pentru mame și programe de responsabilizare a taților.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Centrul Praesidio, Iași

Centrul Praesidio pentru femeile însărcinate aflate în dificultate este un proiect al Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor.

Scopul centrului este să ajute în mod concret, strategic și planificat femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată, astfel încât avortul să fie evitat, viața copilului salvată și situația familială sau personală să fie îmbunătățită.

Departamentul Pro Vita funcționează din anul 2011 și are ca scop  salvarea, protejarea și îmbunătățirea vieții. Proiectele principale se concentrează în jurul informării și consilierii tinerilor, ajutorarea femeilor însărcinate aflate în dificultate, salvarea copiilor de la avort și sprijinirea familiilor cu mulți copiii.

Tel Verde: 0800 800 116, număr cu apelare gratuită, disponibil 24 din 24 de ore pentru femeile sau familiile care se confruntă cu o sarcină neașteptată și au nevoie de sprijin.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button