homosexualitate

„Căsătoriile” între homosexuali pot fi anulate. Australia o demonstrează …

mariagehomme+femme-300x150

de Pierre-Alain Depauw, 12 decembrie 2013

Australia a provocat o înfrîngere zdrobitoare comunitații homosexualilor.

Curtea supremă australiană a anulat joi, 12 decembrie, „căsătoriile” dintre homosexuali, căsătorii ce fuseseră deja oficiate în capitala țării, susținând că Parlamentul trebuie să decidă dacă trebuie să fie autorizate acest tip de uniuni, în prezent acestea fiind interzise la nivel federal.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În octombrie anul trecut, Adunarea Regională de la Canberra votase o lege locală ce permitea căsătoriile între persoane de același sex. Această lege intrase în vigoare sâmbăta trecută și mai multe cupluri de homosexuali au profitat imediat de ocazie.  

In Australia, căsătoria este reglementată de legea federală și nu de legile celor 6 state și 2 teritorii din care este formată. Astfel, guvernul a apelat la justiție ca să anuleze aceste „căsătorii”. 

„Actul de căsătorie nu este valabil pentru formarea sau recunoașterea mariajului unui cuplu format din două persoane de același sex”, a declarat astăzi Curtea, care a luat decizia în unanimitate.

„Conform Constituției și legii federale actuale, autorizarea legală a mariajului homosexual depinde de Parlamentul Federal”, au adăugat judecătorii.

Cele 27 de căsătorii între homosexuali, celebrate în ultimele zile la Canberra, au fost astfel declarate neconstituționale și anulate.

Mai multe asociații de creștini ce apără valorile familiei au salutat decizia Curții Supreme, afirmînd că mariajul între homosexuali nici nu era un subiect de discuție pentru majoritatea australienilor și că era timpul să fie „întoarsă pagina”.  

Mariajul între homosexuali este explicit interzis în Australia începând cu anul 2004, când a fost introdus un amendament la legea mariajului, amendament ce stipulează că mariajul se referă doar uniunea dintre o femeie și un bărbat.

Primul ministrul Tony Abbott, care este în fruntea unui guvern conservator, s-a pronunțat contra denaturării mariajului.

Sursă: Medias Press Info

Traducere : Ecaterina Gore


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button