avortcriza de sarcină

Caravana Life Call. Proiecția filmului „Clouds of Chernobyl”, o mărturie despre avort a devenit îndemn pro-viață în ecranizarea Ligiei Ciornei

de Redacția Stiripentruviata.ro

În perioada 5 octombrie – 14 decembrie, în 24 de orașe din țară se desfășoară Caravana cultural-educativă Life Call „De la constrângere la libertate”.

Caravana duce în cele 24 de orașe proiecția unui film deja premiat la festivalurile internaționale, primul lung-metraj regizat de Ligia Ciornei: Clouds of Chernobyl – Anul pierdut 1986.

Filmul se bazează pe o întâmplare reală și descrie lupta unei mame de a păstra cea de-a treia sarcină sub presiunea exercitată de familie în contextul exploziei de la Cernobîl.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La proiecții participă Adelina Fronea, fondatoarea organizației pro-viață Life Call, Ligia Ciornei, realizatoarea filmului, și actori din peliculă.

Isabela Neamțu, protagonista filmului, a declarat: „Sper că filmul va ridica multe întrebări și va stârni multe controverse. În primul rand, în legatură cu istoria noastră recentă și impactul ei asupra unor mentalități care își prelungesc efectele până în prezent. Apoi, o temă importantă este evenimentul de la Cernobîl și implicațiile lui în viața noastră de azi. Și mai ales, asupra unui subiect prea puțin dezbătut la noi – dreptul la viață și dreptul unei femei de a alege viața.”

În film joacă și Gavril Pătru, Victoria Cociaș, Valer Dellakeza, Anastasia Simion, Radu Badea și Oana Pușcatu. Ei au fost susținuți la cadru de restul echipei filmului, formată în mare parte de debutanți în toate departamentele.

Filmul a câștigat deja 2 premii la Festivalurile de Film din Statele Unite ale Americii și a fost nominalizat la încă 3 Festivaluri.

Intrarea la eveniment se face pe baza unei mici donații online sau la fața locului.

Caută aici evenimentul din orașul tău.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button